Visszalépett a miskolci ellenzék egyik LMP-s jelöltje

Csontos Róbert
Csontos Róbert
Forrás: Facebook

Öt nappal az önkormányzati választások előtt visszalépett a miskolci ellenzék egyik egyéni képviselő-jelöltje, az LMP-s Csontos Róbert. A döntéséről szóló levelet a fideszes vezetésű önkormányzat által kiadott Miskolci Naplónak küldte el először - írja a 444.

A levélben Csontos így indokolta lépését:

"A 2019-es önkormányzati választási kampányban sajnos fokozatosan kellett rájönnöm, hogy a Velünk a Város elnevezésű szerveződés, valamint polgármesterjelöltje, Veres Pál, teljes mértékben a régi miskolci MSZP-s politikusok és a Demokratikus Koalíció befolyása és irányítása alatt áll.

Ráadásul az is kiderült, hogy Veres Pál azzal a Szőke Tiborral tart aktív kapcsolatot, aki ellen bűnszövetségben elkövetett, költségvetési csalás bűntette miatt nemrég vádat emelt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség, és az MSZP alpolgármesterének volt főtanácsadója.

Mindez engem mélységes csalódással töltött el.

A magam részéről nem kívánok az eredetileg megfogalmazott céljaink, a civilség és függetlenség ellenében és ilyen, számomra vállalhatatlan személyekből álló csoportosulásban tovább politizálni. A mai napon ezért hivatalosan visszaléptem a jelöltségtől! Őszinte aggodalommal nagy bölcsességet kívánok a miskolciaknak október 13-ra!"

Felfüggesztik a renegát politikust, az alapszervezetet is beszántják

Csontos saját pártját sem értesítette akciójáról. Az ellenzéki formáció közleményében reagált az árulásra. Mint írják: elítélik Csontos lépését, tagsági jogviszonyát azonnali hatállyal felfüggesztik, és kezdeményezik a párt megyei szervezetének feloszlatását is. Ezen felül közölték:

"Az LMP arra kéri a miskolci választókat, hogy szavazzanak mindenhol az ellenzéki összefogás jelöltjeire és Veres Pál polgármesterjelöltre."

A 444 emlékeztetett, hogy Csontos még hétfőn is a kampányról posztolt a Facebookon, és közös képet osztott meg Veres Pál polgármester-jelölttel:

Az eredeti program szerint Csontos szerdán tartott volna közös utcafórumot Veressel.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

A Jobbik viszont elítéli az agressziót.
Tóth Bertalan, az MSZP elnöke a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy elődje visszaadja a mandátumát.
Nehezen tudják megemészteni a vasárnapi eredményeket a kormánypártban.
A felmérések nem tudták előre jelezni Borkai Zsolt győri polgármester szex- és korrupciós videójának negatív hatásait.
Az Index online választási műsorban kérdezte a frissen megválasztott ellenzéki főpolgármestert, aki többek között arról beszélt, hogy minek tulajdonítja a győzelmét, miben hibázott a Fidesz, és az eredmény mennyiben köszönhető a Borkai-ügynek.
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
sss
2019. október 16. | 16:48
A megfigyelőállomásokon mért adatok szerint a vizsgált évben a városokban élők túlnyomó többsége az Egészségügyi Világszervezet által káros szintűnek ítélt finomrészecske-szennyeződésnek volt kitéve.
sss
2019. október 16. | 15:21
A volt főpolgármester örül annak, hogy vége a kampánynak, szeretné, ha a háborúskodás helyett nyugalom lenne Budapesten.