2

Orosházát a szocialisták megnyerték a Fidesznek, de "politikailag kivégezték magukat" a városban

Szabó Ervin és Papp Róbert (j.)
Szabó Ervin és Papp Róbert (j.)

Miközben az ellenzék szép eredményeket ért el országszerte, a maffiavádakkal gyanúsított fideszes Simonka György választókörzetének legnagyobb városában, Orosházán ez nem jött össze: Szabó Ervin, a Közösen Orosháza Városáért (Jobbik, DK, Momentum, Mindenki Magyarországa Mozgalom) polgármesterjelöltje 1,55 százalékkal maradt alul a 42,55 százalékos teljesítménnyel győző fideszes Dávid Zoltánnal szemben.

A vereség egyetlen oka, hogy az MSZP színeiben elindult Fetser János is a polgármester-választáson, és elvitt 16,45 százaléknyi szavazatot az ellenzéki tortából.

Papp Róbert ellenzéki képviselőjelölt az eredményt értékelő sajtótájékoztatón ezt annyival egészítette ki, hogy a demokratikus ellenzéknek sikerült méltó politikai alapot teremtenie a 2019-es önkormányzati választáson. 

Szabó Ervin is arról beszélt, hogy hálával és köszönettel tartozik annak a szavazótábornak, ami az összefogás és a személye mögött sorakozott fel, hiszen a sajtótájékoztató időpontjában elérhető adatok szerint

mindössze 154 szavazattal veszített a kormánypárti politikussal szemben.

Mint mondta, nincsenek elkeseredve, bár csalódottak, mert győzelemre készültek.

Szabó Ervin kitért arra is, hogy van itt egy másik ellenzéki induló, akinek köszönhető, hogy nem ő lett a polgármester, ez pedig Fetser János.

"Akinek meg kell magyaráznia, hogy miért indult, és kit szolgált azzal, hogy elindult"

- fogalmazott, hozzátéve, minden ajánlattól, egyezségtől elzárkózott,

"gyakorlatilag kivégezve politikailag saját magát és egy pártot is". 

Szabó Ervin közölte, mivel a városban sokkal több a változást akaró választó, ez is arra kötelezi őket, hogy folytassák a közös munkát. A Mozgalom változatlanul megmarad, és képviseli az orosháziak érdekeit - szögezte le.

A teljes sajtótájékoztatót itt nézheti vissza: