Dunaújvárosban is megkezdődött a fideszes nyomeltüntetés? - Merevlemezeket loptak ki az önkormányzat számítógépeiből

merevlemez

A Rajta Újváros a Facebook-oldalán jelentette be, hogy az egyesület információi szerint a Fidesz a dunaújvárosi önkormányzatban is megkezdte a választások utáni nagytakarítást.

Az Alfahírnek sikerült elérnie Pintér Tamást, Dunaújváros frissen megválasztott polgármesterét, aki elmondta:

tudomásukra jutott, hogy három darab merevlemezt loptak ki a városháza számítógépeiből.

Amennyire tudni lehet, a winchesterek nem tartalmaztak a városi beruházásokkal kapcsolatos "szenzitív adatokat", de szerinte

"nem véletlenül csempészték ki őket az önkormányzattól".

Pintér azt is elárulta, hogy az egyesület a jegyzőt jelenleg helyettesítő aljegyzőhöz fordult, aki azonnal megtette a feljelentést az ügyben lopás, személyes, illetve közérdekű adattal való visszaélés miatt. A rendőrség mellett, mivel önkormányzati ingatlanból tűntek el a merevlemezek, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság felé is megtették a szükséges bejelentést.

Pintér Tamás

A megválasztott városvezető közölte:

"A dunaújvárosi polgárok nevében is remélem, hogy a hatóságok minél előbb megkezdik a nyomozást és a lehető legrövidebb időn belül az ügy végére járnak."

Az új összetételű dunaújvárosi képviselő-testület majd csak október 29-én tartja alakuló ülését.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Újpesten néhány helyi lakos már a közösségi médiában jelezte: tanúi voltak, hogy valakik iratokat hordanak ki a városházáról:

Felsírtak az iratmegsemmisítők Újpesten? - A kerület lakói szerint dokumentumokat tüntetnek el a városházáról

A HírKlikk szerint több újpesti lakos is arról számolt be a Facebookon, hogy látták, amint az éjszaki órákban valakik iratokat vittek ki az Újpesti Polgármesteri hivatalból. A bejegyzések szerzői a portál szerint attól tartanak, hogy intenzív iratmegsemmisítés kezdődik a Fidesz markából az ellenzék vezetése alá vándorolt kerületben.