CDU/CSU frakcióvezető-helyettese: A magyar kormánynak el kell döntenie, hogy elhagyja-e az Európai Uniót

Johann Wadephul
Fotó: Wikipédia

A német közszolgálati televízió (ZDF) vasárnapi adásában Johann Wadephul, a CDU/CSU frakcióvezető-helyettese arról beszélt, hogy Magyarországnak meg kell tanulnia csapatban játszani. Máskülönben a német politikus szerint Magyarországnak el kell döntenie, hogy az EU valódi tagja akar-e lenni, és nem csak az EU pénzügyi támogatását akarja elfogadni, illetve hozzájárul-e ahhoz, hogy az EU erős legyen.

Johann Wadephul a Berlin direkt című műsorban ezt azzal kapcsolatban nyilatkozott, hogy a magyar kormány egy ideig blokkolta az EU elítélő nyilatkozatát a kurdok elleni török offenzíváról – írja az Index.

 

Szijjártó szerint magyar nemzeti érdek a törökök szíriai támadása

A magyar nemzeti érdek az, hogy a törökök Szíria irányába oldják meg a bevándorlási kérdést, és ne Európa irányába - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a közmédiának kedden Bakuban, ahová az Orbán Viktor miniszterelnök vezette delegáció tagjaként érkezett a Türk Tanács soron következő ülésére.

 

A CDU/CSU frakcióvezető-helyettese szerint ez a magyar magatartás végig érezhető volt, ezért azt sürgetik: Magyarország világosan pozicionálja magát, játsszon csapatban, vagy döntenie kell arról, hogy elhagyja az Európai Uniót.