Orbán Viktor levelet írt a fideszes önkormányzati képviselőknek

Orbán levél

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke levélben fordult a kormánypártok új önkormányzati képviselőihez és polgármestereihez, és tőle nem megszokott módon arra kérte őket, hogy 

saját településükön, ha ellenzékben dolgoznak is, azt támogassák, ami jó az adott városnak vagy falunak

- közölte az Origo, a Bereznai Csaba képviselő által a közösségi oldalán nyilvánosságra hozott levél alapján hétfőn.

Állj ki minden körülmények között az emberekért, és bátran harcolj a helyiek érdekeit sértő, rossz döntések ellen! - tette hirtelen magáévá a jobbikos retorikát a miniszterelnök, azt kérve a címzettektől, tartsák szem előtt: "mi vagyunk az országépítők".

Orbán, mintha csak érezte volna, hogy nyilvánosságra kerül levele egy kis propagandát is belecsempészett. Megígérte, hogy folytatni fogják az országépítő munkát. A következő években tovább növelik a gyermeket nevelő családok támogatását, erősítik a magyar gazdaságot, a magyar vállalkozásokkal közösen új munkahelyeket hoznak létre, és tovább csökkentik a munkát terhelő adókat. Megvédik Magyarország határait, és nemet mondanak a bevándorlásra.

A pártelnök-kormányfő úgy fogalmazott, "az önkormányzati választáson a Fidesz-KDNP szerezte messze a legtöbb szavazatot. Bár győztünk, sok helyen érzékeny veszteségeket szenvedtünk...a képviselők és polgármesterek közül legtöbben helyben továbbra is kormányzó erőkként fognak dolgozni. Ahol azonban Magyarország polgárai másra bízták a várost irányítását, ott rájuk is más feladat vár.

"Nekünk a jövőben is mindig Magyarország lesz az első" - hangsúlyozta a kormányfő, aki üzenetét a megszokott Hajrá Magyarország, hajrá magyarok! fordulattal zárta.