Az államtitkár szerint Jászberényben a jobbiknak kell győznie

Orbán Balázs
Orbán Balázs államtitkár

„Zsákodban ne legyen kétféle súly, egy nehezebb és egy könnyebb. Házadban ne tarts kétféle űrmértéket, egy nagyobbat és egy kisebbet. Hibátlan és pontos legyen a súlyod, hibátlan és pontos legyen az űrmértéked, hogy sokáig élj azon a földön, amelyet az Úr, a te Istened ad neked. Mert utálat tárgya az Úr, a te Istened szemében, aki ilyet tesz, aki csal.”

- kezdte bibliai idézettel parlamenti felszólalását Ander Balázs jobbikos képviselő, amit a „farizeus” kormánypárti képviselőknek címzett.

A politikus szerint a Fidesz által használt kettős mércéből, csalásból és hazugságból lett elege a jászberényi polgároknak is október 13-án, amikor kis többséggel ugyan, de a jobbikos Budai Lórántot választották meg polgármesterüknek azzal a fideszes jelölttel szemben, aki egy háromgyermekes dolgozó családanyát túrt ki az önkormányzati ingatlanból, hogy új partnerével tudjon oda beköltözni. A kormánypárti politikus így mutatta meg a családok iránti elhivatottságát, míg a fideszes átláthatóságot és transzparenciát a ledarált iratokkal teli zsákok hivatottak jelképezni.

Megóvta a Fidesz a jászberényi eredményt, gyorsan el is kezdték ledarálni az iratokat

Ledarált, zsákba pakolt iratokról tett közzé képet a Facebookon Budai Lóránt, Jászberény vasárnap megválasztott új polgármestere. A jászsági városban rendkívül szoros eredmény született, Budai 18 szavazattal kapott többet, mint a települést 2010 óta vezető Szabó Tamás. A fideszes politikus csütörtökön óvást nyújtott be az eredmény ellen.

Ander szerint az is hasonlóan álságos, mikor a kormány ellenzéki médiafölényről beszél, és a sajtószabadsággal dobálózik miközben ezen választást követően a helyi lap a helyi fideszes országgyűlési képviselőn kívül a párt bukott jelöltjét is meginterjúvolta, a győztes polgármester azonban nem.

Ander Balázs jobbikos országgyűlési képviselő felszólal a Parlamentben

A politikus szerint a választási eredményt ugyan sikerült megsemmisíteniük a kormánypárti erőknek, de bízik a jászokban, hogy vasárnap ismét józanul fognak dönteni és nem juttatják vissza azokat, akik miatt minden nyolcadik jászberényi hagyta el az elmúlt évtizedben a várost, hogy utána a helyükre 3000 ukrán vendégmunkást telepíthessen be a vezetőség.

Orbán Balázs államtitkár válaszában arra hivatkozott, hogy a választási eredményt nem ők semmisítették meg, hanem az erre jogosult szervezet. Úgy véli, hogy a megválasztott településvezetők legitimitását erősíti, ha törvényesen kerülnek a pozíciójukba, így Jászberényben mérettessenek meg újra és

„győzzön a jobbik!”

Erre az ellenzéki padsorok hangos éljenzéssel és tapssal feleltek, de az államtitkár gyorsan javította önmagát és tisztázta, hogy természetesen nem drukkol a Jobbiknak, sőt úgy véli, hogy a jobbikos Budai Lórántnak csak árt, ha pártja kiáll érte, mert már annyira „cikik” lettek.