Brenner Koloman: Kitiltás helyett a polgárok döntsenek!

Brenner Koloman: Kitiltás helyett a polgárok döntsenek!

A Karácsony Gergely-féle városvezetés most éppen a Duna-parti turistahajókat akarja a belvárosból kitiltani. A Jobbik-Konzervatívok főpolgármester-jelöltje szerint nem tiltásokkal kellene vezetni a várost, hanem a budapesti polgárok megkérdezésével.

"A Karácsony Gergely vezette városvezetés kitilt és megtilt, ahogyan azt az életmódbaloldal teszi szokás szerint. Most éppen a Duna-parti turistahajókat akarja a belvárosból kitiltani, mint ahogy lezárja a rakpartokat is, illetve a Lánchíd esetében sem a budapesti polgárokat kérdezte meg helyi népszavazás keretében, ahogyan azt a Jobbik-Konzervatívok főpolgármester-jelöltjeként kezdeményeztem" - írja friss sajtóközleményében Brenner Koloman.

A konzervatív párt főpolgármester-jelöltje úgy véli, természetesen a Duna-partot érdemes volna mind a budapesti polgárok, mind az idelátogató turisták számára vonzóbban kiépíteni.

Ennek keretében természetesen a turistahajók és az állandó kikötővel rendelkező szállodahajók szerepét is újra lehet gondolni, illetve azt is, hogyan lehetne stégekkel és egyéb kiülős helyekkel a Duna-partot szebbé és használhatóbbá tenni

- fogalmaz.

Brenner Koloman szerint az sem ördögtől való, hogy a megfelelő számú P+R parkoló megépítése mellett például javaslata szerint lehessen a BKK-bérlethez egy rendszámot rendelni, így aztán az agglomerációból Budapestre igyekvők tényleg lerakhatnák a kocsijukat, és érdemben csökkenne az autóforgalom Budapesten.

"De mindezt nem tiltással, hanem egyeztetve és a budapesti polgárokat megkérdezve kellene végrehajtani. Várom a tervek részleteit. Tegyük rendbe Budapestet!"

- zárja sorait a Jobbik-Konzervatívok főpolgármester-jelöltje.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)