Egyre több helyen felbukkannak a Fidesz által importált vendégmunkások

Egyre több helyen felbukkannak a Fidesz által importált vendégmunkások

A kormány csak hazudta, hogy „ha Magyarországra jössz, akkor nem veheted el a magyarok munkáját.” A Jobbik-Konzervatívok a magyarokat védő javaslatcsomaggal állt elő.

A Jobbik-Konzervatívok országgyűlési képviselői kedden Tabon tartottak sajtótájékoztatót, ahol a Flextronics elektronikai gyára állami támogatásból épült, néhány év alatt mégis ukránokra és filippínókra cserélték a magyar dolgozókat. A sajtótájékoztatóról készült videón látszik, ahogy műszakváltáskor a szálláshelyükre igyekeznek a vendégmunkások.

Z. Kárpát Dániel szerint a Flextronics gyára az 1990-es évek első felében vélhetően nem azért lett megalapítva, hogy a harmadik világból érkező filippínó, vagy ukrán munkavállalókkal töltsék fel.

Vélhetően az volt a cél, és ahhoz kapták az állami támogatásokat, hogy magyar családok kasszáját gyarapítsák a fizetéseken keresztül, és magyarok a szülőföldön való boldogulását segítsék.

Magyarország nem csak a cégek működését támogatta, hanem a munkásszállók megépítését is – hangsúlyozta az ellenzéki politikus. Rámutatott: mindegyikről elmondható, hogy egyre nagyobb arányban nem magyarok lakják ezeket a munkásszállókat és nem magyarok töltik fel az álláshelyeket „Egyre nagyobb arányban érkeznek a kormány által megállapított kvóta szerint a harmadik világ dolgozói, és bár 65 ezres kvótáról beszélnek, szerencsére ül a kormányban azért olyan korrekt államtitkár, aki elismerte, hogy ez nem igaz” – mondta Z. Kárpát Dániel.

A vendégmunkások összesített létszáma 110-120 ezer is lehet Magyarországon, mert a 65 ezer csak az újonnan kiadott engedélyek maximális lehetséges számára vonatkozik.

A Jobbik-Konzervatívok többféle javaslatot tett le az asztalra:

⚫ A magyar kvóta értelmében nem adnánk támogatást olyan cégnek, amely nem vállalja, hogy legalább 90 százalékban magyarokat foglalkoztat.

⚫ A védett státuszról szóló javaslatunk alapján nem lehetne ettől a cégtől sem magyarokat elküldeni, egészen addig, amíg akár csak egy vendégmunkás dolgozik itt hasonló munkakörben, vagy hasonló végzettséggel.

Az ellenzéki párt képviselője kijelentette: javaslataikkal meg lehet védeni a magyar munkavállalókat, a kormány viselkedésével viszont csak a harmadik világ munkaerő-importját lehet felpörgetni.

A választás tehát egyértelmű, mi a magyarokra szavazunk, minden esetben a magyarok szülőföldön való boldogulása az első

– szögezte le Z. Kárpát Dániel.

„Először elveszik a magyarok munkáját, később letörik a béreket, hosszú távon pedig megváltoztatják Magyarország kulturális egységét.”

Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik-Konzervatívok elnökhelyettese ezután felidézte a Fidesz-propaganda egyik ide vonatkozó mondatát: „Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját.” Rámutatott: ez egy szimpla hazugság volt a részükről.

Szerinte egyértelműen látszik, hogy a kormányzatnak a vendégmunkások behozatala prioritást élvez. „Hiába hazudják azt, hogy nem támogatják, sőt szigorítják a vendégmunkások betelepítését, egyre jobban alakítják úgy a jogszabályokat, hogy ezt mégis meg tudják tenni” – mutatott rá.

Hangsúlyozta: a Jobbik-Konzervatívok a jövőben is ki fog állni a magyar munkavállalók mellett. Ez nem csak a magyar emberek, hanem a magyar gazdaság érdeke is, hiszen a magyarokkal ellentétben, akik itthon költik el a megkeresett bérük szinte egészét, a vendégmunkások a nagy részét hazaküldik a harmadik világba.

Potocskáné megismételte a pártja álláspontját, miszerint a magyar munkavállalónak kell az elsőnek lennie. Felhívta a figyelmet a vendégmunkások betelepítésének a negatív következményeire:

Először jönnek, elveszik a magyarok munkáját, majd később a béreket is letörik, amik egyébként már most megfigyelhetőek hazánkban, és hosszú távon pedig megváltoztatják Magyarország kulturális egységét

Jelezte, a Jobbik-Konzervatívok mindent meg kíván tenni annak érdekében, hogy a magyar munkavállalók, a magyar családok kerüljenek előtérbe, ezért a Parlamentbe is elviszik ennek a hangját, azokkal a kvóta javaslataikkal, amivel azt kívánják elérni, amit a Fidesz csak hazudott: „Ha Magyarországra jössz, akkor nem veheted el a magyarok munkáját.”

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)