A Veszprém megyei zsaruk nyomoznak a volt fideszes alpolgármesternél pihenő winchesterek ügyében

winchester

A Castellum.do értesülései szerint a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja a nyomozást annak a három adathordozónak az ügyében, amelyeket közvetlenül az október 13-ai önkormányzati választás után tulajdonítottak el ismeretlen tettesek a dunaújvárosi városháza épületéből.

Mint emlékezetes, a Cserna Gábor volt polgármester, Friedrichné Pethő Ilona volt polgármesteri kabinetvezető és Szepesi Attila volt alpolgármester számítógépeiből származó winchesterek végül utóbbi fideszes politikusnál bukkantak föl.

Arról, hogy a képviselő-testületben jelenleg is helyet foglaló, a közgyűlési alakuló üléstől azonban információink szerint amerikai útja miatt távol maradó kormánypárti képviselő miért nem hajlandó visszaszolgáltatni a birtokában lévő merevlemezeket, itt írtunk bővebben:

Elképesztő indokkal tartja magánál az ellopott merevlemezeket a volt dunaújvárosi fideszes alpolgármester

Egyelőre nem hajlandó visszaszolgáltatni Dunaújváros korábbi fideszes, gazdasági ügyekért felelős alpolgármestere, Szepesi Attila azt a merevlemezt, amely a Pintér Tamás polgármester sikerét hozó önkormányzati választás után tűnt el a hivatali gépéből - tudta meg a Magyar Hang. Ahogy arról portálunk is beszámolt, az ellenzéki Rajta Újváros Egyesület győzelme után a dunaújvárosi önkormányzatban is beindult a fideszes nyomeltakarítás.

A Castellum.do kiemelte, hogy a Fejér megyei rendőrök az ilyen kényes eseteknél bevett hatósági gyakorlat keretében kérték kizárásukat a nyomozásból, hogy részükről még csak az érintettség gyanúja se merülhessen föl.

A portál egy korábbi cikkében egyébként utalt arra, hogy a volt fideszes alpolgármester verziójával ellentétben igen csak valószínűtlen, hogy jogi és közigazgatási értelemben valóban minősített adatok lennének a három winchesteren. Biztosat azonban valószínűleg csak akkor lehet mondani, ha azok egyszer visszakerülnek a dunaújvárosi önkormányzat birtokába.

Dunaújvárosban is megkezdődött a fideszes nyomeltüntetés? - Merevlemezeket loptak ki az önkormányzat számítógépeiből

A Rajta Újváros a Facebook-oldalán jelentette be, hogy az egyesület információi szerint a Fidesz a dunaújvárosi önkormányzatban is megkezdte a választások utáni nagytakarítást. Az Alfahírnek sikerült elérnie Pintér Tamást, Dunaújváros frissen megválasztott polgármesterét, aki elmondta: tudomásukra jutott, hogy három darab merevlemezt loptak ki a városháza számítógépeiből.