A Momentum Győrben is előválasztás tartana

Előválasztás

Kerpel-Fronius Gábor szerdai Facebook-bejegyzésében azt írja: Budapest és Ferencváros esetében bebizonyosodott, hogy az előválasztás működik, hiszen mindkét esetben az előzetes megmérettetés győztese lett a polgármester.

A júniusi fővárosi előválasztás momentumos jelöltje szerint az előválasztás erősítette a részvételiséget és a demokráciát,

"Érdemi programalkotást és vitákat hozott, amitől az utóbbi 9 évben meglehetősen elszoktunk. (..)Tematizálta a médiát, végre a víziók és a jövő tervezése uralta a hírműsorokat és az online/offline sajtót."

A főpolgármester-helyettes szerint "Borkai Zsolt lemondása után, itt a lehetőség, hogy Győr legyen a következő helyszín, ahol előválasztással dől el a közös ellenzéki jelölt személye!"

Glázer Tímea, aki októberben az ellenzék közös jelöltje volt, a Mérccének azt mondta: szívesen vállalná az előválasztást.  

"Egy közös döntést kell hoznunk, de szerintem azért ez egy támogatható dolog. […] én az ellenzék közös jelöltjeként indultam itt el, nyilván úgy tudok elindulni újból közös jelöltként ha mindegyik párt engem támogat. Mi készen állunk, és magam is készen állok."

 - mondta a politikus. 

Nem sokkal Kerpel-Fronius bejelentése után a DK is csatlakozott az előválasztási kezdeményezéshez. Közleményük szerint az ő polgármesterjelöltjük továbbra is Glázer Tímea.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

1
1
Az ellenzéki pártok méltán örülhetnek a sikernek, újabb visszaigazolásként értelmezve azt a 2022-es felállásra való tekintettel is. Elemzés.

Orbán Viktor: 1992

"Személyesen átélve az eltelt több mint két esztendő szinte minden politikai rezdülését, azt kell mondjam önöknek, hogy ennek az országnak a sorsát csak egy polgári középerőkből álló kormány tudja megnyugtatóan kézbe venni. Olyan polgári, liberális kormány, amelyet a felhalmozott feszültségek nem rettentenek vissza az állam további visszaszorításától, amely nem enged sem egy jobb-, sem egy baloldali, etatista gazdaságpolitika."

Orbán Viktor szerint térségünkben egyedül Magyarországon jelenthetnek komoly alternatívát a liberálisok a jelenlegi konzervatív kormányzattal szemben.

Orbán Viktor: 2020

"A liberális nem más, mint diplomás kommunista."