"Van megoldás, hölgyem, az, hogy itt vár!"

A Recep Tayyip Erdogan török elnököt szállító konvoj halad a Lánchídon 2019. november 7-én.
A Recep Tayyip Erdogan török elnököt szállító konvoj halad a Lánchídon 2019. november 7-én.
MTI/Illyés Tibor

A török elnök látogatása nemcsak a politika iránt érdeklődőket és a nálunk élő kurdok adrenalinszintjét mozgatta meg, de jó eséllyel mindenkit, aki a munkából szeretett volna időben hazajutni.

Több sajtótermék is beszámolt róla, hogy Budapest gyakorlatilag elesett, Erdogan protokollhadjárata lassan akkora kárt okoz, mint Buda 1541-es eleste. 

A török politikus este hat körül a Gül Baba türbét látogatta meg, ez pedig - nem nehéz kitalálni, hogy - az egy átlagos estén is káoszba süllyedő Széll Kálmán tér - Margit körút tengelyén micsoda kuplerájt okozott. A lezárt utak és mozdulatlan kocsisorok mellett a 444.hu arról ír, hogy még a 4-6-os villamos utasait is leszállították, az embereket pedig ott várakoztatják a járdán, amíg a fejesek méltóztatnak odébbállni. 

Mint írják, volt egy anya, akinek hatig vigyáznak a gyerekére az iskolában, kezdi elveszíteni a türelmét, és azt kérte a biztosítás parancsnokától, hogy mondjon egy megoldást, mire azt a választ kapta emelt hangon, hogy 

„van megoldás, hölgyem, az, hogy itt vár!”

Nyilván a parancsnok úr a felháborítóan alacsony rendőri fizetések emelése kapcsán valódi szolidaritást vár el azoktól, akikre egyébként magasról tesz.

Persze ennyi pénzért ne várja el senki, hogy hazafelé tartó anyáknál veszélyesebb bűnözőkkel szálljon szembe.