Szekszárdon a Mi Hazánk jelöltjei visszaléptek a Fidesz javára

Szekszárdon a Mi Hazánk jelöltjei visszaléptek a Fidesz javára

A jászberényi kavarás után Szekszárdon is kimutatta foga fehérjét Toroczkai Lászlóék szatellitpártja. A 444 információi szerint a magát ellenzékinek beállító formáció jelöltjei - igaz, elnökségi kérés ellenére - visszaléptek a Fidesz javára.

A portál emlékeztet, hogy tolnai megyeszékhelyen kevés kellett volna a fideszes polgármester leváltásához, a kormánypárti jelölttel szemben induló Bomba Gábor mindössze 300 szavazattal maradt le a pozícióról. A képviselő-testületben azonban 8-6 arányban többségbe került az ellenzéki pártok és civilek szövetsége.

A vereségbe belenyugodni képtelen Fidesz azonban két olyan választókörzetben, ahol kevés szavazattal nyert az ellenzék, panaszt nyújtottak be.

Bomba Gábor a kifogások lényegét úgy foglalta össze a 444-nek, hogy a szavazóköri delegáltak étkezéséből adódtak problémák, mivel jelöltek is vittek ételt az ellenzéki delegáltaknak. Ezzel pedig a választási bizottság szerint akkor is a gondoskodó ember látszatát kelthették magukról, amikor a helyiségben nem volt szavazó, és ezzel befolyásolták a szavazást. Bomba szerint minden szavazókörben megoldották valahogy, hogy a delegáltak ételhez jussanak, de ez a Fideszt csak ebben a két kényes körzetben zavarta. Bomba szerint az is érdekes, hogy a polgármester-választás eredményét a panaszok szerint nem befolyásolta a Fidesz által kifogásolt gyakorlat.

Bomba Gábor azt is elárulta a 444-nek, hogy a vasárnap megismételt választáson

a Mi Hazánk képviselő-jelöltjei az utolsó pillanatban visszaléptek a Fidesz javára.

Ennek nem kis tétje van, hiszen ezen a két képviselői helyen múlhat a testületi többség, Toroczkai pártjának két jelöltje pedig majdnem 5 százalékot kapott október 13-án két olyan körzetben,

ahol az ellenzék eredetileg kevesebb mint 2 százalékkal nyert.

A Mi Hazánk Mozgalom elnöksége a 444-nek kijelentette:

"Czank István és Sütő Péter jelöltek a Mi Hazánk Mozgalom elnökségének határozott kérése ellenére, saját, személyes döntésekre hivatkozva, nem mérettetik meg magukat a megismételt választáson, ugyanakkor semmilyen párt vagy szövetség javára nem léptek vissza. A két korábbi képviselőjelölt nem tagja a pártunknak, ezért etikai eljárást nem tudunk indítani ellenük. A Mi Hazánk Mozgalom egyetlen, a holnapi szekszárdi megismételt választáson újra induló jelöltet, pártot, szövetséget sem támogat."

Bomba Gábor a portálnak azt is hozzáfűzte, hogy a Mi Hazánk helyi vezetője korábban is rendre támogatta a fideszes városvezetést, illetve hogy a magát ellenzékinek mondó alakulat máshol is a kormánypártok segítségére siet. Tegnapi hír például, hogy a Mi Hazánk segítségével fúrta meg a Fidesz az új, ellenzéki polgármestert Tatabányán.

A Mi Hazánk Jászberényben beállt a Fidesz mögé - így próbálják legyőzni az ellenzéki Budai Lórántot

Az már ismert, hogy a Fidesz Jászberényben nem nyugodott bele a választási vereségébe, azonban azzal eddig nem számolhattak a változást akarók, hogy november 10-ére megváltozhatnak az erőviszonyok a városban, ugyanis a Mi Hazánk Mozgalom beállt a Fidesz mögé.

A Mi Hazánk Mozgalom közleménye: