Rács mögé került a tolvaj, akinek a sofőr a busszal együtt eredt nyomába

.
Kép: Police.hu.

Még május közepén történt, egy kis Heves megyei faluban, Átányban, hogy a buszról ellopták egy fiatal lány táskáját, amit a buszsofőr szerzett vissza, a rendőrök pedig meg se hallgatták az áldozatot. A hatóságok hat héttel az események után kezdték el keresni, hogy egyáltalán ki is volt a bűncselekmény kárvallottja. 

A helyi cigánysoron sikerült is utolérni az elkövetőket, ahol nyilván mindenki mindent tagadott, ám azért csak előkerült a szétdúlt táska, és annak maradék tartalma.

amikor a rendőrséget értesítették a bűncselekményről, és a járőr néhány megállóval arrébb utolérte a buszt

csak a sofőrrel beszélgettek pár percet, az áldozatot meg sem hallgatták, jegyzőkönyvet nem vettek fel.

Májusi cikkünk megjelenésekor érdeklődtünk a rendőrségnél is, ahonnan majdnem két héttel később kaptunk választ. A Hevesi Rendőrkapitányság az intézkedés szabályszerűségére vonatkozó kérdésünkre nem reagált, csupán annyit közöltek: ismeretlen tettes ellen nyomozás indult, amely még folyamatban van, így arról további információt nem adhatnak. 

Az eljárás azonban nem haladhatott rohamléptekkel, hiszen következő, júniusi cikkünk megjelenésekor még a kifosztott lány személyazonosságát sem sikerült megállapítaniuk. Anita elmondása szerint a rendőrség egyetemi tanárát kereste meg, s rajta keresztül üzentek, hogy 

„a szőke hölgy keresse fel az illetékes kapitányságot.”

Később azonban sikerült felkutatni a tetteseket, akik bíróság elé is álltak. Az Alfahír birtokába került ítélet szerint a Hevesi Járásbíróság B. Márk Ábelt október elején lopás vétségéért

egy év szabadságvesztésre és két év közügyektől való eltiltásra ítélte. 

A 22 éves elkövetőnek már nem ez volt az első összeütközése a törvénnyel. Tavaly decemberben 10 hónap fogházbüntetést kapott, most ezt is le kell töltenie. 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András

Friss

1
1
sss
2019. december 14. | 09:54
Két és fél New York-i színészgeneráció életét mutatja be Michael McKeever vígjátéka, melynek hazai bemutatója a Rózsavölgyi Szalonban volt. Mi is ott jártunk.
1
Két és fél New York-i színészgeneráció életét mutatja be Michael McKeever vígjátéka, melynek hazai bemutatója a Rózsavölgyi Szalonban volt. Mi is ott jártunk.
Az Európai Tanács kétnapos ülésén ezúttal a távlati célok felé vezető út kikövezése jutott kiemelt szerephez. Elemzés.
A magyar kormányfő a Facebook-oldalán megjelent videóban számolt be az uniós csúcs csütörtök este kezdődött tárgyalásairól. Szerinte „nem győztünk, de esélyt teremtettünk magunknak a későbbi győzelemre”.