Egy mecset felrobbantását tervezték Olaszországban

.

Két embert őrizetbe vettek, 10 másik ellen pedig nyomozást indítottak a rendőrök Sienában és környékén, mert egy szélsőjobboldali radikális közösség tagjaként fel akartak robbantani egy mecsetet a Firenzétől délre fekvő város közelében - jelentette az ANSA olasz hírügynökség szerda hajnalban.

A hatóság tájékoztatása szerint lőfegyverrel való visszaélés és illegális szervezkedés miatt nyomoznak 12 ember ellen. A firenzei és a sienai rendőrség különleges egységei több házkutatást is tartottak, és lőfegyvereket, valamint robbanóanyagot is találtak, irodákban, lakásokban és raktárakban Siena megyében.

A lefoglalt tárgyakról készült és nyilvánosságra hozott fényképeken a puskákon kívül második világháborús relikviák, náci sapkák, horogkeresztek és fasiszta zászlók is láthatóak. A rendőrség szerint a csoport a Sienától 25 kilométerre fekvő Colle Val d'Elsában található mecsetet akarta felrobbantani egy gázvezeték megrongálásának segítségével, de később letettek tervükről, mert úgy vélték, hogy a rendőrök elkapnák őket.

A La Repubblica című olasz lap úgy tudja, hogy a rendőrök látókörébe került csoport tagjai a fasizmust és a nácizmust éltették a közösségi médiában.

"A szélsőségesség és a jobboldali terrorizmus valós veszélyt jelent, és elvárjuk mindenkitől, hogy fellépjen ellene"

- írta az Olaszországi Iszlám Közösségek Szövetsége a közösségi médiában közzétett közleményében.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András

Friss

1
1
sss
2019. december 14. | 09:54
Két és fél New York-i színészgeneráció életét mutatja be Michael McKeever vígjátéka, melynek hazai bemutatója a Rózsavölgyi Szalonban volt. Mi is ott jártunk.
1
Két és fél New York-i színészgeneráció életét mutatja be Michael McKeever vígjátéka, melynek hazai bemutatója a Rózsavölgyi Szalonban volt. Mi is ott jártunk.
Az Európai Tanács kétnapos ülésén ezúttal a távlati célok felé vezető út kikövezése jutott kiemelt szerephez. Elemzés.
A magyar kormányfő a Facebook-oldalán megjelent videóban számolt be az uniós csúcs csütörtök este kezdődött tárgyalásairól. Szerinte „nem győztünk, de esélyt teremtettünk magunknak a későbbi győzelemre”.