Rétvári Bence államtitkár ágyi poloskákat kapott a parlamentben: egy nővérszállóról hozták neki

Rétvári Bence államtitkár ágyi poloskákat kapott a parlamentben: egy nővérszállóról hozták neki

Kellő erővel sikerült szemléltetni Rétvári Bence államtitkárral, hogy milyen körülmények között dolgoznak egyes egyészségügyi alkalmazottak. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára ugyanis Bencsik János jobbikos országgyűlési képviselőtől az Országgyűlés hétfői ülésnapján

kapott néhány üveg döglött ágyi poloskát, amiket a dél-pesti nővérszállóról szedtek össze.

Fotók:

Bencsik Facebook-posztjában azt írta: a dél-pesti nővérszállón olyannyira elszaporodtak az ágyi poloskák, hogy rendszeres irtással sem tudnak megszabadulni tőlük. A vérszívó rovarok csípései a bent lakó gyerekeket és betegeket sem kímélik, a fertőzés átterjedőben van a fekvőbeteg osztályokra.

Ráadásul nem csak ez a gond, hanem divatosan szólva minden is. A poloskák mellett a nővéreknek leharcolt bútorok, penészes fürdők, használhatatlan tűzhelyek és sokszor földön alvás jut – sorolja a képviselő, hozzátéve, hogy panaszaikra a kórház vezetése érzéketlen, azt válaszolják: nincs kapacitás a fejlesztésre.

A nővérszállón dolgozók ezért összegyűjtöttek néhányat az életüket megkeserítő kártevőkből, amelyeket Bencsik ma személyesen adott át a bársonyszékében erős és büszke Magyarországról beszélő Rétvári Bence államtitkárnak.

„Arra kértem, tegye ki az íróasztalára, és nézzen szembe azzal, hogy milyen körülmények között kell dolgozniuk azon honfitársainknak, akik életüket beteg embertársaink gyógyításának szentelték.”

Bencsik János parlamenti felszólalása és a rendhagyó mikuláscsomag átadása videón: