"A kis mozgékony, energiabomba kislányunk most felállni sem tud egyedül"

"A kis mozgékony, energiabomba kislányunk most felállni sem tud egyedül"

Sajnos minden hétre jut egy tragikus eset, amiben családok omlanak össze, mert nem bírják beteg gyermekük gyógyíttatásának anyagi terhei alatt. Vannak a kivételes esetek, mint Zente  és Levente, akiknél már a gyógymód maga is horribilis összegbe került, de vannak azok a családok is, akiknél az állandó kezelésre járás és folyamatos jelenlét vezet odáig, hogy kénytelenek választani munkájuk és szerettük között.

Utóbbiba tartozik Hanna családja is, akiknek kálváriája nyáron vette kezdetét. A család néhány hónap leforgása alatt jutott el odáig, hogy segítségért fordultak a nyilvánossághoz.

A szőke hajú, kék szemű kislány július közepén került először kórházba, mikor már napok óta 38-40 fokos láza volt. Miután egy székesfehérvári orvos tévesen bárányhimlőt diagnosztizált nála, a kórházban kiderült, hogy valójában vesemedence gyulladása van. Bent tartották, és egy hét alatt kikezelték a kis a beteget.

Augusztus 20-ára készülve a szülők azonban ismét hőemelkedést észleltek Hannán, ezért azonnal a kórházba mentek vele, ahol a kétnapos megfigyelés alatt a kislány vérképe folyamatos romlást mutatott. Így kötöttek ki a Semmelweis Egyetem Gyermekklinikáján, ahol a csontvelő mintavétel előzetes eredménye daganatos megbetegedésre negatív eredményt mutatott. Vérszegénység gyanújával küldték haza a családot.

Három nap múlva csörgött a telefon, hogy azonnal menjenek vissza a klinikára, mert a szövettani eredmény megváltoztatta a diagnózist és kimutatta, hogy a 23 hónapos kislánynak akut lymphoid leukémiája van. A körülbelül nyolc hónapig tartó szteroidos, kemoterápiás kezelést azonnal megkezdték, ám ezekre csak az édesapa vihette a gyermeket, párja ekkor ugyanis már 6 hónapos kismama volt. Mivel az édesanya nem mehet az osztályra, a kislány pedig folyamatos felügyeletet igényel a nap 24 órájában, bármilyen komplikáció esetén 1-1,5 órán belül kórházba kell szállítani, ahol egyébként is heti több napot kell töltenie a kezelés miatt, az édesapának fel kellett adnia állását, hogy gondoskodni tudjon róla.

"A 2.-ik születésnapját szeptember 24.-én is a kórházban ünnepeltük egy elkülönített steril szobában, ekkor 30 napra ragadtunk be, elkapott egy hasmenéses calici vírust, majd szepszise lett, valamint 3 mellkasi műtéten esett át alig 1 hónap alatt. A kis mozgékony energiabomba kislányunk most felállni sem tud egyedül, menni is csak nagy nehezen segítséggel, mert az izmai elsorvadtak."

- írja az édesapa, aki segítséget kér, mert munkáját elvesztve, a kezelés finanszírozásában anyagi tartalékaik az elmúlt hónapok során kimerültek, miközben decemberben érkezik második gyermekük.

A közösségi összefogás már megindult. Székesfehérvár környékén már több felajánlással és rendezvénnyel próbálják támogatni a családot. Amennyiben Ön is hozzájárulna a kislány gyógyulásához, az alábbi számlaszámra utalhat:

Bankszámla szám:

UniCredit Bank - Lejer Ákos

10918001-00000038-48070004

IBAN: HU55 10918001-00000038-48070004

Bankkód: 109

SWIFT: BACXHUHB

PayPal: https://paypal.me/adomanyHannanak?locale.x=hu_HU

 

Közlemény: Adomány Hannának