Hamilton nyerte az unalmas szezonzárót

Hamilton nyerte az unalmas szezonzárót

Az évtized utolsó Formula-1-es versenyén, az Abu Dhabi Nagydíjon a mezőny bonyodalmak nélküli rajtot produkált, de a hátsó egyenesben Charles Leclerc megelőzte Max Verstappent, ugyanez már nem sikerült Sebastian Vettelnek.

Egy koccanás is volt, Pierre Gaslyt Lance Stroll hátulról megpöckölte, a francia ezért eltalálta Sergio Pérezt, Gasly jött a boxba új első szárnyért.

Vettel és Leclerc ugyanakkor érkeztek friss abroncsokért, ami azért érdekes, mert Leclerc a közepeseken, míg Vettel a lágyakon autózott addig, utóbbi sok időt bukott a boxban, a bal elsővel meggyűlt a szerelők baja.

Ezután az utolsó F1-es versenyét teljesítő Nico Hülkenberg tartotta fel a Bottas-Vettel-Albon triót, Vettel és Bottas össze is csaptak, de előzés nem volt. A DRS-t egy technikai probléma miatt csak a 18. körtől használhatta a mezőny.

Az élről Hamilton és Verstappen egykörös eltéréssel jött kemény Pirellikért, közben Verstappen motorproblémákra panaszkodott.

A Red Bull-Hondának azért olyan komoly gondja nem lehetett, mert a 32. körben sikerült megelőznie Leclerc-t. 16 körrel a vége előtt a két Ferrari újra a boxba hajtott, a monacói lágy, a német közepes abroncsokért.

A végén még Sainzot kihozta a McLaren a kilencedik helyről közepesekért, a 14. pozícióból visszaegerészte magát a top10-be, valamint Pérez megelőzte Norrist. Az élen gyakorlatilag semmi izgalom nem volt, Hamilton végig dominálta a futamot, de Verstappen második helye sem forgott veszélyben.

F1