Cáfolja a belga tulajdonos, hogy eladná az Újpestet

Cáfolja a belga tulajdonos, hogy eladná az Újpestet

Cáfolta az Újpest FC tulajdonosa, Roderick Duchatelet, hogy tervben lenne az újpesti labdarúgóegyesület eladása.

Mint ismert, az elmúlt napokban több olyan pletyka is napvilágot látott, amely szerint a klub iránt vannak érdeklődök, sőt egyes hírek szerint már tárgyalások is zajlottak a klub belga tulajdonosával, Roderick Duchatelet-vel. 

Tegnap este az M4Sportnak nyilatkozó, belga szakíró, Stephane Vande Velde szerint hamarosan eladósorba kerülhet a patinás magyar klub. Azonban a Nemzeti Sport a klubhoz közeli forrásaira hivatkozva azt írta, hogy az eladásról szóló híreket 

egyszerű pletykának tekintik az egyesületnél.

Ugyan érdeklődők akadtak a 20-szoros magyar bajnok iránt, egyelőre senkivel sem jutott a tárgyalás olyan szakaszba, hogy eladásról legyen szó. 

Az Újpest.hu megkereste a Tungsram vezetőségét, ahol a kommunikációs vezető, Mehlhoffer Tamás cáfolta a pletykákat. 

"A Tungsram Csoport nem vásárolja meg az Újpest FC-t! Bár olvastuk a híreket, ezek csak találgatások. Nem volt felvásárlási szándékunk, és a Tungsram nem egyeztetett az Újpest FC tulajdonosával."

Az eladásról szóló pletykákra az Újpest FC tulajdonosa, Roderick Duchatelet is reagált. A belga üzletember szerint Stephane Vande Velde által közölt nyilatkozatok egyáltalán nincsenek alátámasztva valós tényekkel, vagy megfelelő információkkal az említett esetekkel kapcsolatosan. Véleménye szerint ez csak afféle üres fecsegéshez hasonlítható, mint amilyen ittas emberek közt zajlik egy bárpultnál.

"Ha valaki utánajárna ennek az újságírónak, rögtön kiderülne, hogy Belgiumban az úriember nem mérvadó és nem veszik komolyan. Szakmai pályafutásának csúcsa a tegnapi, Magyar Televízióban való szereplés."

A klub eladását Roderick Duchatelet cáfolta, hozzátéve, hogy korábban is voltak már ilyen pletykák.

„Efféle pletykák mindig is voltak és lesznek. A klub eladására akkor kerülhet sor, ha megfelelő árajánlat érkezik rá, ahogy az minden más labdarúgó klubnál is történik.”

Úgy tűnik, hogy az eddigi hírekhez hasonlóan, továbbra sincs szó a klub eladásáról. 

Egy belga újságíró szerint érik a tulajdonosváltás az Újpestnél

Egymás után jönnek a különböző hírek az Újpest FC háza tájáról. Míg a legtöbb egyesület az NB1-ben az átigazolásoktól hangos, addig a IV. kerületi egyesületnél egyelőre a tulajdonossal kapcsolatos pletykákkal vannak elfoglalva. Az M4Sportnak nyilatkozó és a Duchatelet családdal jó kapcsolatot ápoló Stephane Vande Velde szerint hamarosan eladósorba kerülhet a patinás magyar klub.