Eger polgármestere: "Nagy harácsolás volt itt az elmúlt években"

Mirkóczki Ádám

Az Egri Városgondozás Kft. működésére szánt keretet még a választások előtt megemelték százmillió forinttal. Ezt követően a cég a munkák jó részét alvállalkozóknak szervezte ki, amelyek - mivel többnyire nem voltak képesek ellátni az adott feladatot - további alvállalkozókat vontak be. Több százmillió forint folyhatott így el. Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere közölte, megteszik a szükséges jogi lépéseket. :

"A parkgondozás, takarítás, csatornázás, kátyúzás, strandtakarítástól kezdve mindent kiszerveztek az alvállalkozók számára, ami pedig még bosszantóbb, még átlátszóbbá teszi az egész történetet, hogy sokszor egyszemélyes cégekről beszélünk, vagy olyan cégekről, amelyek humánerőforrás, kapacitás vagy infrastruktúra tekintetében teljesen világos, hogy az adott feladatot nem tudja önmagában ellátni"

- mondta Mirkóczki.

A polgármester szerint ilyen esetekben vagy csak sima számlázás történt, vagy újabb alvállalkozók bevonása, hogy az adott feladatkört el tudják a támogatások kedvezményezettei látni. 

"Ennek a mechanizmusnak véget kívánunk és véget is fogunk vetni. Elképesztőnek tartom azt, hogy az egri adófizetők pénzeinek milliói, de lehet, hogy nem túlzás százmilliói így folytak ki. Nagy harácsolás volt az elmúlt években"

Hozzátette: rengeteg minden meg fog változni a jövőben Egerben, így ha szükséges, meg fogják tenni a szükséges jogi lépéseket.