A németek likvidálásán viccelődtek a NER megmondóemberei a magyarországi németek elhurcolásának emléknapján

gumiszoba

Újabb fantasztikus műsorral jelentkezett a NER. Ha valakinek nem volt még elég a Bayer show, a Sajtóklub, a Troll vagy esetleg a Keménymag színvonalából, akkor annak megérkezett a Gumiszoba, amiben helyet kapott az utóbbi műsor két megmondóembere, akiket tavaly tavasszal Jakab Péter lejákobozása miatt vett le az Echo TV a képernyőről.

A Gumiszoba a Petőfi Irodalmi Ügynökség által indított Hajónapló című online műsorfolyam nyolcórás blokkjának végén kapott helyet. Megadja Gábor lapigazgató mellett Takács Áron, valamint a Pesti Srácok két munkatársa Ambrózy Áron és Vésey Kovács László ült beszélgetőasztalhoz.

A Magyar Hang idézte a műsor megrendelőjét, a Petőfi Irodalmi Múzeumot vezető Demeter Szilárdot, aki szerint ez

„A magyar nyelvterület egyik legszabadabb szerkesztősége, amely se nem objektív, se nem független, viszont szabad.”

Ennek szellemében sikerült is összehozni egy olyan adást január 19-re, a magyarországi németek elhurcolásának emléknapjára, amiben a németség likvidálásával viccelődtek.

Ambrózy vetette fel Ilja Ehrenburg egykori mondatait – őt tévesen a Pravda egykori főszerkesztőjének nevezve - miszerint

„ha nem öltél meg legalább egy németet, már elvesztegetted azt a napot.”

Ambrózy kommentárjára, miszerint Ehrenburg nemcsak arra buzdított, hogy tartsanak ki és foglalják el Berlint, hanem öljék meg az összes németet, aki szembejön, Vésey Kovács közbeszúrta, hogy „Sziléziában egész jól sikerült nekik.” Ambrózy szerint viszont Berija ezt leállíttatta, mert „mégsem kéne az összes németet eltüntetni a Föld színéről.”

Amikor az újságíró ezt olvasta, akkor arra gondolt, meg is érdemelte Berija, hogy Zsukov agyonlövette később, hiszen

„nagy lehetőséget szalasztott el Európa a békésebb jövő felé vezető úton a németség teljes likvidálásával”.

Megadja hozzá is tette, hogy „a következő tiltakozás biztos az lesz, hogy a magyarországi svábok azonnal kipenderítenék az Ambrózyt.” Aztán arra jutott, hogy neki az egyik nagyszülője sváb, szóval meg vannak védve a többiek is.

A germánozást végül Vésey Kovács azzal zárta, hogy a sváboknak, ha dönteniük kellene, akkor a magyarok mellett döntsenek és ne a németek mellett, és a lényeg, hogy „ne keverjük össze a németországi németeket a magyarországi svábokkal, mert a kettő teljesen más világ.” Takács Áron emögé még odaszúrta, hogy

„az egyik fehérbőrű, a másik meg már nem annyira”.

Brenner Koloman jobbikos képviselő, a magyarországi német közösség aktív tagja közleményben szólította fel a kormánypárti illetékeseket, hogy határolódjanak el a műsortól és vonják vissza Demeter Szilárd minden tisztségét. Pártja továbbá úgy véli, hogy Szepesfalvy Annának, a műsor főszerkesztőjének, aki egyben Budafok-Tétény alpolgármestere is mindkét pozíciójáról le kellene mondania.

„A Jobbik felháborodva értesült arról, hogy 74 évvel a magyarországi németek elűzése és elhurcolása után, a magyar adófizetők pénzéből élő, magukat humorosnak tartó fideszes megmondóemberek viccelődnek a németek kiirtásán, megkérdőjelezik a svábok hazaszeretetét és identitását. Rendkívül szomorú, hogy mindez Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum fideszes igazgatójának engedélyével történt. Súlyosbítja az elhangzottakat, hogy azokat a magyarországi németek elűzésének és elhurcolásának emléknapján, január 19-én mondták el”

- áll a politikus által kiadott közleményben.