Letartóztatták a magyar diáklányt megerőszakoló szomáliai menekültet

Letartóztatták a magyar diáklányt megerőszakoló szomáliai menekültet

Letartóztatták azt a 30 éves szomáliai férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy megerőszakolt egy 25 éves egyetemista lányt a bulinegyedben. Szabó József, a Fővárosi Törvényszék szóvivője a 24.hu megkeresésére azt közölte, hogy az ügyben eljáró nyomozási bíró

szökés, elrejtőzés, valamint bűnismétlés veszélye miatt rendelte el a gyanúsított letartóztatását.

Ahogy arról az Alfahír is beszámolt, az oltalmazotti státuszban Magarországon élő férfi szexuálisan közeledett a nő felé, de ő ezt egyértelműen elutasította. A férfi ezután erőszakossá vált, többször megütötte, befogta a nő száját, megerőszakolta, utána pedig elvette a telefonját is.

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/3kpPWzebpqY.jpg?itok=d8U82TmW","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=3kpPWzebpqY&feature=emb_title","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}

A sikoltozást hallva egy amerikai férfi a nő segítségére sietett, de a szomáliai férfi őt is megtámadta, többször megütötte, megrúgta, majd elfutott.

Az amerikai férfi értesítette rendőröket, akik aznap délután a VIII. kerületi Teleki téren elfogták a támadással gyanúsítható férfit.

A férfit szexuális erőszak, kifosztás és súlyos testi sértés kísérletének, valamint kábítószer birtoklásának megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását. A férfi a bűncselekmény elkövetését nem ismerte el.

A 24.hu egyébként úgy tudja,

a letartóztatott férfi tagadja, hogy megerőszakolta volna az egyetemista lányt.