Weber: jó jel, hogy a kormány leszedi a brüsszelezős plakátokat

A kormány korábban ígéretet tett arra, hogy friss plakátkampányukban Jean-Claude Junckert Frans Timmermansra cserélik, de Gulyás Gergely a mai Kormányinfón már arról beszélt, hogy a családpolitikai intézkedéseket fogják reklámozni. A Jean-Claude Junckert és Soros Györgyöt ábrázoló plakátok óriási felháborodást váltottak ki a Néppártban, hetek óta ez a téma, Fidesz-küldöttség ment Berlinbe magyarázkodni és újra terítékre került a párt kizárása, a március 20-án tartandó politikai közgyűlésen a napirendi pontok között lesz a kérdés.

Manfred Weber három feltételt szabott Orbán Viktoréknak a néppárti tagság megmaradásáért, az egyik a plakátok eltüntetése volt. A Néppárt frakcióvezetője Varsóban arról beszélt, hogy ezzel teljesült az egyik kérése, ami jó jel.

Orbántól viszketnek Európában

Napi jegyzet - Hiába magyarázkodik, hiába dörgölődzik a németek lábszárához a magyar miniszterelnök, a napnál is világosabb, hogy egyre kevésbé szívesen látott tagja az Európai Néppártnak. Olykor a legjobb családban is akad egy fekete bárány, akire senki sem büszke, akiről jobb lenne tudomást sem venni, de mégiscsak családtag, akit nehéz letagadni, ugyanakkor jobb lenne már kitagadni.

(444)