Marco Rossi még várna Nikolics behívásával

Marco Rossi még várna Nikolics behívásával

Az olasz szakember a Digi Sportnak nyilatkozott arról, hogy kik lehetnek új nevek a csapatban, és ki az, aki már biztosan nem számíthat válogatott meghívóra. 

A sérüléssel bajlódó Willi Orbanról úgy nyilatkozott, hogy már elkezdte az edzéseket, de várni kell még a március 16-ai kerethirdetéssel. Kádár Tamás esetében viszont nem túl derűlátó. A hátvédet a tartalékcsapatba száműzték a Dinamo Kijevnél.

"A fizikai felkészültsége jelen pillanatban nem tenné lehetővé, hogy behívjuk, de jövő héten őt is keresni fogom"

- tette hozzá Rossi.

A télen a válogatottságot korábban lemondó Nikolics Nemanja is hazaigazolt. Azóta többször is felmerült, hogy esetleg visszatérhetne a támadó a nemzeti együtteshez. 

„Nemanja nincs abban a formában és azon a szinten most, február 19-án, hogy meghívót kapjon. Van még egy hónapunk, ha addig állandó csapattag lesz és lövi a gólokat, akkor számításba vehetjük, beszélni fogunk. Én teljesen nyitott vagyok.”

Dzsudzsák az Emírségekben a dobogóesélyes al-Ainhoz igazolt, amelyről azt mondta, olyan, mintha a PSV-ben játszana. 

"Az ottani bajnokság gyorsasága nem éri el az európai topszintet. Dzsudzsák új csapata az egyik legjobb az Emírségekben, már nem a kiesés ellen, hanem új célokért kell küzdenie, volt csapata ellen gólt lőtt, jó teljesítményt nyújtott, és jók voltak a fizikai mutatói."

A másodosztályba igazoló Feczsein Róberttel kapcsolatban azonban elmondta, hogy nem számíthat meghívóra mivel a másodosztályú bajnokság szintje nem vethető össze a nemzetközi labdarúgás színvonalával. 

"Csatárposzton Szalai Ádám az első számú választásom, és akinek a behívásán komolyan gondolkodom, nos, ő Eppel Márton. Bernd Storck csapatában, a Cercle Brugge-ben gólt lőtt, jó teljesítményt nyújt, de nem emiatt hívnám be, hanem azért, mert az előző két-három meccsén nagyon komoly intenzitással és érzelemmel játszott, és eddig éppen ezt hiányzott belőle."

Hozzátette, harcoló és sokat futó játékosokat akar látni a pályán, mert március 26-án erre lesz szüksége a válogatottnak. Leszögezte, hogy új és régi arcok is megjelenhetnek a keretben, mivel a mezőkövesdi Cseri Tamást és a Ferencváros hátvédjét, Kenneth Otigbát is figyelik.