Ezért kell a 22 milliós luxusautó a fideszes kultúrkampf fővezérének

Ezért kell a 22 milliós luxusautó a fideszes kultúrkampf fővezérének

A Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) szerint a többletfeladataik miatt kellett beszerezni Demeter Szilárd főigazgató részére azt a legalább 22 millió forintot érő Volkswagen Touareg városi luxusterepjárót, melyet a Magyar Hang leplezett le. A konzervatív lap azt is kiszúrta, a kocsi hátulján „A Volkswagen a Petőfi Irodalmi Múzeum kiemelt támogatója” felirat díszeleg.

Demeter Szilárd 22 milliós luxusdzsippel küzd a kultúrharc frontvonalában

Külső megjelenés alapján legalább 22 millió forintba kerül az a Volkswagen Touareg R-line, amit Demeter Szilárd, a fideszes kultúrkampf marsallja használ, hogy eljusson a Nagy Ignác utcából az alig két kilométerre levő munkahelyére, a Petőfi Irodalmi Múzeumba (PIM).

Bár a Magyar Hang megkeresésére nem, a Népszavának most reagált a PIM vezetése. A baloldali napilapnak azt válaszolták,

2019-ben a Múzeum megnövekedett feladatai

miatt volt szükséges kiegészíteni

az elavult és szűkös

gépjárműparkot. Hozzátették, nem volt lehetőségük Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóságon keresztül autóbérlésre, ezért a Volkswagen hazai importőrénél, a Porsche Hungáriánál szerződtek le öt autó határozott idejű bérlésére. Megjegyezték: a flotta bérleti díját „szinte teljes egészében ki tudja fizetni a múzeum plusz állami ráfordítás nélkül”.

Az intézmény azt is közölte, két tagintézményük több mint 300 km-re található Budapesttől, továbbá több vándor- és állandó kiállításuk nyílik Kárpát-medence szerte. Irodalmi emlékházakat felügyelnek és számtalan vidéki tárgyalást folytatnak a Kárpát-medencei irodalmi infrastruktúra kiépítése érdekében.

A Népszava emlékeztet: a Porsche Hungária kapta tavaly a legnagyobb, több mint 54 milliárd forintos megbízást azon az állami tenderen, amelyen keresztül összesen 82,5 milliárd forintot költenek gépjárművekre.

Úgy tűnik, a luxusautók adófizetői pénzből bérlése nemcsak a Gyurcsány-, hanem az Orbán-kormányoknak is létszükséglet. Egy hónapja lapunk leplezte le, hogy a fideszes vezetésű székesfehérvári önkormányzat egy olyan közbeszerzést írt ki, mely szinte betűről betűre megegyezik egy 13 milliós luxusautó gyári honlapján szereplő specifikációjával.

Elefántcsont színű bőr kárpit, 215 lóerő, szélvédőre vetített információk - ilyen luxusautót akar a székesfehérvári polgármesteri hivatal

Minden részletre kiterjedő gépjármű beszerzési ajánlatkérés jelent meg Székesfehérvár polgármesteri hivatalától a kozbeszerzes.hu-n. A kritériumokból egyértelműnek tűnik, hogy már kinézték a vásárlandó modellt, aminek a paramétereit leírták a közbeszerzésben.