Tésztapánik: „mennyiségi limitet” vezetett be a Tesco az online vásárolt élelmiszereknél

Tésztapánik: „mennyiségi limitet” vezetett be a Tesco az online vásárolt élelmiszereknél

Az Index olvasói a portálnak azt jelezték, több terméknél – főleg élelmiszereknél – megváltoztak az online vásárlási feltételek, nem lehet annyit rendelni, mint a koronavírus okozta „tésztapánik” előtt. A lap ellenőrizte a hipermarket weboldalát, és azt tapasztalták, számos termékből valóban legfeljebb hat darabot lehet rendelni.

Megkeresésükre a Tesco azt válaszolta:

a Tesco Online Bevásárlás Szolgáltatása időszakos mennyiségi limitet vezetett be, hogy a legnépszerűbb termékek a lehető legtöbb vásárló számára folyamatosan elérhetők legyenek.

A Spar és a CBA viszont válaszában azt írta, nem változtattak a vásárlási feltételeken.

A Lidl, az Aldi és az Auchan nem reagált a portál megkeresésére.

Korábban lapunk is beszámolt róla, a koronavírus terjedésének hírére több hipermarketben kiürültek a tartós élelmiszerek polcai. Megkeresésünkre a hipermarketláncok sajtósai az Országos Kereskedelmi Kamarához irányítottak, akik közleményükben úgy fogalmaztak, az üzletek „képesek garantálni az ellátásbiztonságot, áruhiányra a tartós élelmiszerekből a jelenlegi forgalomnövekedés alapján nem kell számítani”.

Tésztapánik: nyugtatnak az áruházláncok, de vannak aggályok

Mint arról tegnap lapunk is beszámolt, a koronavírus terjedésének hírére több hipermarketlánc üzleteiben hiány alakul ki tartós élelmiszerekből. Olvasóink két fővárosi és egy agglomerációbeli hipermarketről számoltak be. Két fővárosi és egy Budapest környéki hipermarketet is teljesen kifosztottak - olvasóink beszámolója szerint már csak elvétve lehet tartós élelmiszert találni.

A G7 gazdasági hírportál viszont arra hívta fel a figyelmet, a just in time rendszerben anomáliákat okozhat a megnövekedett kereslet.