Karantén alá került egy érdi idősotthon

Karantén alá került egy érdi idősotthon

A koronavírus magyarországi megjelenése óta valószínűleg példátlan nagyságrendű járványügyi intézkedésre került sor Érden, összesen 90 embert helyeztek egyszerre karanténba, az intézkedés ráadásul a legveszélyeztetettebb korosztályt érinti - értesült a 24.hu.

A portál információi szerint pénteken a járási tiszti főorvos elrendelte a Szent József Idősek Otthona valamennyi lakójának járványügyi elkülönítését.

Az intézkedésre azért volt szükség, mert az egyik idős bentlakó igazoltan vírusos lett. Rajta egy hete végezték el a tesztet, amely pozitív lett. A lakók azonban a lappangási időszakban szoros kontaktusba kerülhettek a beteggel, ezért feltételezhető, hogy időközben ők is megfertőződtek.

A dokumentum szerint a járási tiszti főorvos elrendelte, hogy április 6-ig egyetlen lakó sem hagyhatja el a szobáját. Az otthon dolgozóinak pedig előírta, hogy kizárólag egyéni védőfelszerelésben végezhetnek munkát az intézményben. A lakók evőeszközeit, textíliáit is szigorúan elkülönítve kell kezelniük.