Egy nap alatt kompresszort és akkumulátort is lopott, majd tönkretett egy adótornyot egy férfi Polgárdiban

Egy nap alatt kompresszort és akkumulátort is lopott, majd tönkretett egy adótornyot egy férfi Polgárdiban

Nem mindennapi "ámokfutást" rendezett egy 34 éves férfi, akit szerdán hajnalban azon kaptak a rendőrök, hogy egy Polgárdi belterületén található benzinkúthoz tartozó melléképületből kompresszort tulajdonít el - írja a rendőrség honlapja. 

Mielőtt elkaphatták volna, a férfi hátrahagyva a kompresszort elmenekült. Néhány órával később azonban, szintén Polgárdi területén, egy cég távközlési állomásáról több munkaakkumulátort és egy tápegységet tulajdonított el, valamint az elektronikus rendszer kábelezését több ponton elvágta, ami miatt az adótorony működésképtelenné vált, így távközlési feladatait nem tudta ellátni. 

A szolgáltató elektronikus rendszerének működési hibajelzésére kora reggel a helyszínre érkező ellenőr azt tapasztalta, hogy az elkövető nemcsak a lopással, de a rongálással is milliós kárt okozott a cégnek. A rendőrök a sértettek által rendelkezésre bocsátott biztonsági kamerafelvételek elemzése alapján rövid időn belül megállapították, hogy a két helyszínen történt bűncselekmény elkövetője azonos lehet, majd a bejelentéseket követő pár órán belül lakóhelyén elfogták, és a rendőrségre előállították a feltételezett elkövetőt.

.

A tatai férfi otthonában a nyomozók megtalálták az elektromos tápegységet, amit több más, a bűncselekmények elkövetéséhez használt eszközzel együtt lefoglaltak. A férfit pedig előzetes letartóztatásba helyezték.