Van egy focista, aki szerint a kórházi ápolók fontosabbak, mint ők

Ben Foster

Ehhez Angliáig kell utazni, ugyanis a Watford kapusa, Ben Foster nem tartja helyesnek, hogy a Premier League újraindulása kapcsán a labdarúgókat vetik alá koronavírus-teszteknek ahelyett, hogy inkább a járvány ellen küzdő egészségügyi dolgozókon végeznék el ezen vizsgálatokat.

"A labdarúgók nem nélkülözhetetlenül kulcsfontosság alkalmazottak, nem szabadna a frontvonalban dolgozó egészségügyieket megelőzve hozzáférnünk a tesztekhez"

- utalt a korábbi angol válogatott hálóőr arra, hogy a pandémia miatt márciusban felfüggesztett pontvadászat júniusra tervezett újraindulása előtt a futballistákat heti kétszer tesztelik.

A korábban a Manchester Unitedet is erősítő 37 esztendős kapus szerint a játékosok közül többen is kételkednek benne, hogyan működik majd a Premier League újrakezdése.

"Nem tudom például, kell-e maszkot viselnünk az edzéseken, fogalmam sincs. Ez egyáltalán nem a megszokott lesz, teljesen mások lesznek a körülmények. Hogyan tudsz távolságot tartani egy szögletnél például? A kapusok vajon beleköphetnek-e a kesztyűjükbe?"

- idézi az MTI Foster kételyeit.

"Az egészség a legfontosabb, amit nem kockáztathatunk azzal, hogy futballozunk. Akkor kell ismét játszanunk, amikor erre megfelelő idő jön el"

- fűzte hozzá a rutinos hálóőr.