A Facebookon csapott össze Kocsis Máté és Baranyi Krisztina

A Facebookon csapott össze Kocsis Máté és Baranyi Krisztina

Összecsapott a Facebook közösségi oldalon Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője és Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere. A csörte okát az adta, hogy korábban a kormány elvett 400 millió forintot a budapesti kerülettől, amelyet korábban a kerületnek megígértek.

A Fidesz frakcióvezetője, Kocsis Máté saját közösségi oldalán azt állította, hogy Baranyi Krisztina kérte a Belügyminisztériumot arra, hogy ne valósuljon meg a szóban forgó beruházás. Kocsis Máté azt írta: ezek után enyhén szólva is ízléstelennek tartja, hogy Baranyi Krisztina elsősorban a kormányt, és őt, mint országgyűlési képviselőt okolja a felújítás elmaradásáért.

Kocsis Máté emlékeztetett, hogy a felújítás kapcsán Baranyi Krisztina azt írta, hogy "marad a romhalmaz.” Kocsis Máté erre most úgy reagált:

"Hát marad, mert a polgármester asszony így akarta. A sánta kutyát is később érik utol."

Mint ismert, még áprilisban közölte Baranyi Krisztina, hogy a kormány a járványra hivatkozva elvett 400 millió forintot Ferencvárostól. 

"Vajon hány fideszes önkormányzattól vettek el fejlesztési forrást ezzel az indokkal? Marad a romhalmaz, jó lesz az kulturális, idősügyi, ifjúsági programok megtartására a József Attila lakótelepieknek"

- írta akkor a kerület polgármestere. 

Baranyi Krisztina nem sokkal később reagált Kocsis Máté vádjára.  A városvezető megosztotta a Belügyminisztériummal való levelezését, amely szerint a polgármester azt szerette volna, ha a 400 millió forintos támogatást inkább a Dési Hubert István Művelődési Ház korszerűsítésére használhatná fel, ugyanis a József Attila-lakótelepi Közösségi Háznak helyet adó épületegyüttes nem teljes egészében önkormányzati tulajdon.

Levelében Baranyi Krisztina úgy fogalmazott:

„A József Attila-lakótelepi Közösségi Háznak nevezett ingatlan jelenlegi tulajdonosi szerkezete 8 albérletből áll, amely magában foglal állami, önkormányzati és magán tulajdonrészeket is. A bérlők között politikai párt, élelmiszerboltot, valamint italmérést üzemeltető vállalkozás is található a kulturális funkciók mellett."

- emelte ki, hozzátéve: a Dési Hubert Művelődési Ház felújítása is régóta időszerű és indokolt, ráadásul a tulajdonosi szerkezete rendezett. 

Mint kiderült, Baranyi Krisztina kérését a Belügyminisztérium elutasította. 

„Várom a bocsánatkérést és a közbenjárására letiltott 400 millió forint visszaadását a ferencvárosiaknak. Ha már sánta kutyáról beszél, illett volna előbb tájékozódni” 

– üzente Baranyi Krisztina polgármester Kocsis Máténak.