Brenner Koloman elfogadja a Jobbik felkérését az Országgyűlés alelnöki posztjára

Brenner Koloman elfogadja a Jobbik felkérését az Országgyűlés alelnöki posztjára

Nagy megtiszteltetésnek tartja Brenner Koloman oktatási szakpolitikus, hogy a Jobbik elnöke őt javasolja Sneider Tamás helyére az Országgyűlés alelnöki pozíciójába. Az ellenzéki párt képviselője az Alfahírnek megerősítette, hogy amint formálisan is megtörténik, el fogja fogadni a felkérést.

Jakab Péter pártelnök az Alfahírnek adott interjújában beszélt arról, hogy országgyűlési alelnöknek Brennert fogja a frakcióvezetés figyelmébe ajánlani, miután Sneider Tamás kilép a frakcióból, a helyére felkért Balczó Zoltán pedig tovább adta a lehetőséget. Brenner Koloman az Alfahírnek elmondta azt is, hogy jelölését Balczó is támogatja.

Nagy megtiszteltetés számomra, hogy Jakab Péter engem jelölt az Országgyűlés alelnökének, hiszen ez a legmagasabb közjogi méltóság, amit a Jobbik frakciója jelenleg betölthet.

-  mondta lapunknak az országgyűlési képviselő.

A jelölésről formálisan jövő hét elején dönthet a párt vezetése, ezt követően az Országgyűlés erre illetékes bizottsága, valamint parlamenti szavazás erősíti meg a kinevezést.

Brenner Koloman az ELTE habilitált egyetemi docense, német nyelvész, a Jobbik oktatási szakpolitikusa, akit Jakab Péter a párt értelmiségi holdudvarának vezetőjeként nevezett meg lapunknak adott interjújában.