Mindkét cégükben átadták a vezetést Gyurcsányék, az Altus mínuszos lett

Mindkét cégükben átadták a vezetést Gyurcsányék, az Altus mínuszos lett

Az mfor.hu nézte meg Gyurcsány Ferencék két családi vállalkozásának 2019-es beszámolóját. A dokumentumokból azt a következtetést vonják le, hogy már nem a céges üzleti tevékenység a hangsúlyos az életükben, ami minden bizonnyal összefüggésben van az aktívabb politikai szerepvállalással.

Az Altus Befektetési Zrt. több szálon is kapcsolódott az Európai Unióhoz, ezért Dobrev Klára EP-képviselővé választása miatt összeférhetetlenségi okokból is indokolt volt a cég lefékezése. Ez olyan jól sikerült, hogy 12 millió forintos mínusszal zárták a tavalyi évet, miközben a saját tőke 52,3 millió forintról 15,3 millióra csökkent.

A családi vagyonkezeléssel foglalkozó másik cég, az Altus Portfolió Kft. adózott eredménye 9,685 millió forint volt tavaly. A két cég együttesen 461 ezer forint társaságiadó-fizetési kötelezettségről vallott.

Mindkét cégben átvette a vezetést fiúk, Gyurcsány Tamás, amit az oldal szintén annak jeleként értékel, hogy Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára az üzleti élet felől hangsúlyosabban a politika felé fordul.