Az orvosi kamara szerint minden megosztó egészségügyi intézkedés káros lehet a betegek számára

Az orvosi kamara szerint minden megosztó egészségügyi intézkedés káros lehet a betegek számára

A közfinanszírozott egészségügy, a magánegészségügy, a szociális szféra dolgozói, a gyógyszerészek és diplomás tagjaink mind részt vettek a koronavírus-járvány elleni védekezésben. Mindenki a saját területén állt helyt. A korlátozások ideje alatt egyenlőek voltunk, mindenkire ugyanaz vonatkozott. Most, amikor a kiesett bevételek pótlásáról van szó, ismét nem tekintik egyenlőnek az egészségügyi dolgozókat.

A Magyar Orvosi Kamara álláspontja, hogy csak egy olyan egészségügy lehet hatékony, ahol a rendszer középpontjában a beteg áll, körülötte pedig egységben a segítő szakemberek. Ezért minden megosztó intézkedés káros lehet a betegek számára.

- olvasható a Magyar Orvosi Kamara Facebook-oldalán.

A koronavírus-járvánnyal összefüggő egyszeri, bruttó 500 ezer forintos egészségügyi juttatásról van szó, amiből például kimaradnak a gyógyszerészek.

Kásler előkerült, és elárulta, mikor érkezik az egészségügyi dolgozók plusz juttatása

Július 1-jével kapják meg bruttó 500 ezer forintos egyszeri juttatásukat az egészségügyi dolgozók - jelentette be az emberi erőforrások minisztere pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján. Kásler Miklós közölte, ez az egyszeri bérkiegészítés 160 ezer embert érint. Mint mondta, a kormány korábbi ígéretéhez híven meghálálja az egészségügyben dolgozók járvány idején tanúsított áldozatvállalását, embert próbáló helyzetekben való helytállását.