"Ez a totalitárius rendszerek és a diktátorok viselkedése, és azoké, akik nem szeretik az országunkat"

"Ez a totalitárius rendszerek és a diktátorok viselkedése, és azoké, akik nem szeretik az országunkat"

Donald Trump amerikai elnök az erőszakos tüntetőket bírálta kedden este az arizonai Phoenixben tartott kampányrendezvényén - írta az MTI. 

Utalva arra, hogy keddre virradóra a fővárosban, Washingtonban a Fehér Ház előtti téren erőszakos tüntetők megpróbálták ledönteni Andrew Jacksonnak, az Egyesült Államok hetedik elnökének az emlékművét, Trump hangsúlyozta:

"egy békés politikai mozgalom nem így viselkedik".

Majd hozzáfűzte:

"ez a totalitárius rendszerek és a diktátorok viselkedése, és azoké, akik nem szeretik az országunkat".

Az elnök úgy fogalmazott: az erőszakos tüntetők "gyűlölik a mi történelmünket, gyűlölik a mi értékrendünket és gyűlölnek mindent, amit mi, amerikaiak becsülünk". Leszögezte: "mi nem térdelünk le a baloldali zsarnokok előtt".

Fal

A kampányrendezvény előtt Trump az arizonai-mexikói határvárosban, Yumában járt, ahol a határon épülő fal újabb szakaszát nézte meg, és egy fekete filctollal aláírt a falon egy kis táblát, amelyen megörökítették, hogy ezzel készen áll a határfal e 200 mérföldes szakasza.  "A határunk soha nem volt ennél biztonságosabb" - jelentette ki az arizonai kormányzó, a republikánus Doug Ducey és a határvédelmi szervek vezetői társaságában.