Itt a lista: ezekben az intézményekben lesznek iskolaőrök

Itt a lista: ezekben az intézményekben lesznek iskolaőrök

288 köznevelési és 203 szakképzési intézményben jelennek meg ősszel az iskolarendőrök – olvasható a lista az Emberi Erőforrások Minisztériumának honlapján. A listából kiderül, az érintett köznevelési intézmények közül 12, míg a szakképzési intézmények közül 20 fővárosi, a többi vidéken székel.

A tárca közleményében emlékeztet: az iskolaőrség külön rendészeti szervként, a rendőrség irányítása alatt jön létre, feladata azon intézmények belső rendjének fenntartása lesz, amelyekben erre leginkább szükség van. Hozzáteszik, az intézményi kör a későbbiekben változhat,

előfordulhat, hogy egy intézményben egy idő után okafogyottá válik az iskolaőr jelenléte, míg más iskola – amennyiben ezt kéri – bekerülhet az iskolaőrség által érintett intézményi körbe.

Az iskolaőrség felállítását lehetővé tevő törvényt július 3-án fogadta el a Parlament.

Bilincs, gumibot és gázspray lesz az iskolaőröknél

A parlamentben lezajlott az iskolaőr intézményének bevezetéséről szóló előterjesztés általános vitája. A kormánypárti képviselők és az ellenzék abban egyetértett, hogy sürgősen tenni kell valamit az iskolai erőszak elharapózása ellen, de nem minden frakció nevezte jó döntésnek, hogy ezt nyugdíjas rendőröknek kellene megoldani.