Három embert elengedett a különös ukrán túszejtő - őt is elfogták

ukrán

Őrizetbe vették kedden kora este azt a fegyveres férfit, aki túszul ejtette egy busz utasait a nyugat-ukrajnai Luckban - közölte Arszen Avakov belügyminiszter a Twitteren.

A tárcavezető közlése szerint minden túszt épségben kiszabadítottak.

Korábban írtuk:

Elengedett három túszt az a fegyveres férfi, aki kedden túszul ejtette egy busz utasait a nyugat-ukrajnai Luckban - közölte Anton Herascsenko belügyminiszter-helyettes kora este a Facebookon.

A tisztségviselő közlése szerint Jevhen Koval országos rendőrfőnök-heyettesnek sikerült megállapodnia a három túsz - egy gyermek, egy állapotos nő és egy idős asszony - elengedéséről a 44 éves, Makszim Plohojként (Rossz Makszim) bemutatkozó terroristával, akiről idő közben kiderült, hogy a valódi neve Makszim Krivos, és oroszországi születésű ukrán állampolgár.

Közben az UNIAN hírügynökség jelentette, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök teljesítette a túszejtő egyik követelését. Az államfő közzétett a Facebook-oldalán egy videofelvételt, amelyen orosz nyelven arra kért mindenkit, hogy nézze meg a 2005-ben készült Földakók című amerikai dokumentumfilmet.

Ahogy arról beszámoltunk, a férfi másik követelése, hogy az ukrán politikai elit, valamint az egyházak vezetői nevezzék magukat törvényes terroristáknak.