A románok végül nem engedték, hogy itthon is közvetítsék a Sepsi kupadöntőjét

A románok végül nem engedték, hogy itthon is közvetítsék a Sepsi kupadöntőjét

Meglehetősen furcsa szolgálati közlemény jelent meg a közszolgálati csatorna Facebook-oldalán:

"A román kollégák napokkal ezelőtt megerősítették, hogy ők rendelkeznek a ma esti román kupadöntő közvetítési jogával, meg is állapodtunk velük annak közvetítéséről. Bő egy órával a Sepsiszentgyörgy történetének legfontosabb mérkőzésének kezdetét megelőzően jelezték, tévedtek, nincs náluk a közvetítési jog. A műholdjelet azóta kódolják, így legnagyobb sajnálatunkra nem tudjuk közvetíteni a találkozót.
Mi most is dolgozunk a megoldáson, ám a kinti kollégák az első telefonhívásunk óta nem jeleztek vissza."

Nézze itt élőben:

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/g_7x2mI9Pb4.jpg?itok=qMKWO8pY","video_url":"https://www.youtube.com/watch?feature=share&fbclid=IwAR25bbCY9r-Wi4zTFpTb1jXmWos7dIxmJSu6sppY0pGYMGPIA1Atn0baQKE&v=g_7x2mI9Pb4&a","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}

Ahogy arról írtunk, történelmi összecsapásra készül a Sepsi OSK, miután szerdán este a román kirakatcsapat, az FCSB lesz az ellenfele. A klub az elmúlt években a romániai magyarság fontos szimbóluma lett, amelynek következtében a román soviniszta sajtó folyamatosan támadja a klubot. 

Most azt is sikerült elintézni, hogy Magyarországon ne közvetíthesse az állami sportcsatorna a történelmi rangadót.