Magyar győztese lehet a román kupának

Magyar győztese lehet a román kupának

Szerdán este a magyarellenes megnyilvánulásairól is ismert, FCSB Bukarest (korábban Steaua) ellen csap össze a székelyföldi Sepsi OSK. A székely csapat fennállása során először jutott be a labdarúgó Román Kupa döntőjébe. 

Történelmi összecsapásra készül a Sepsi, miután szerdán este a román kirakatcsapat, az FCSB lesz az ellenfele. A klub az elmúlt években a romániai magyarság fontos szimbóluma lett, amelynek következtében a román soviniszta sajtó folyamatosan támadja a klubot. 

A klub az állandó "ellenszél" ellenére folyamatosan építkezik. A jelenleg 14 csapatos román pontvadászatban a 10. helyen áll az együttes. A székelyföldi csapat pedig először, míg a bukaresti csapat huszonnegyedik alkalommal nyerheti el a trófeát. 

A fővárosi román csapatnak pocsék szezonja van, miután a klub tulajdonosa, Gigi Becali az elmúlt egy évben olyan ámokfutást rendezett, amely miatt több játékos is elhagyta a csapatot. Jelen állás szerint a klub a nemzetközi porondra már csak a kupagyőzelemmel tudna kijutni. Abban az esetben, ha ez nem sikerül, 17 év után először nem lesz nemzetközi kupaszereplés.

A zárt kapuk mögött tartott találkozót természetesen nagy érdeklődés övezi. A Semleges Térfél nevű blog szerint a Sepsi OSK hétfőn bejelentette, hogy a szurkolók két óriáskivetítőn élőben nézhetik a döntőt a sepsiszentgyörgyi stadionban, amelyre egylejes jelképes áron értékesítették a jegyeket, a lelátókra azonban a korlátozások miatt, csak 500 nézőt engedhetnek be.

A Sepsi vezetőedzője, Leo Grozavu szerint a mai találkozón nincs vesztenivalója az együttesnek. 

"A döntőben olyan ellenféllel találkozunk, amelyet nem kell bemutatni, a játékosok nagyon tehetségesek. Bízunk benne, hogy teljesen fel tudunk készülni, és olyan csapatszellemről teszünk tanúbizonyságot, amilyenről még sohasem. Mindent bele kell adnunk a pályán, attól függetlenül, hogy milyen állapotban vagyunk a mérkőzés előtt. Biztos vagyok benne, hogy a kezdésig a fiúk maguk mögött hagynak mindent, és csak a döntőre figyelnek.”

A mérkőzés magyar idő szerint 19 órakor kezdődik.