Deák téri gyilkosság: felelősségre vonhatják a biztonsági őröket is

Deák téri gyilkosság: felelősségre vonhatják a biztonsági őröket is

A Blikk értesülései szerint segítségnyújtás elmulasztása miatt felelősségre vonhatják azokat a biztonsági őröket is, akik szinte közvetlen közelről nézte végig a Deák téri késelést, ahol elhunyt két fiatal. A bulvárlap úgy tudja, egyelőre rejtély, hogy miért nem léptek közbe az őrök, segítségnyújtás elmulasztása miatt vonhatják őket felelősségre.

Az egyik áldozat családjának az ügyvédje úgy nyilatkozott, hogy

"számunkra is sok kérdés maradt megválaszolatlanul, de a nyomozás jelenlegi szakaszában ez természetes. Részleteket pillanatnyilag nem árulhatok el, de nem tartom kizártnak, hogy további gyanúsítások történhetnek az ügyben."

A Blikk szerint egyébként a gyilkossággal gyanúsított fiúval egy társaságban lévő, ugyanabban az intézetben élő lány sietett az életükért küzdő áldozatok segítségére. A mentők kiérkezéséig a fiatal lány próbálta meg elszorítani a vérző ereket és újraéleszteni Lászlót és Gergőt.

Cs. Krisztiánt több ember sérelmére elkövetett emberöléssel, két társát pedig csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdasággal gyanúsítják. Előbbi akár életfogytig tartó börtönbüntetést is kaphat, míg két társa három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.