Ennek a kormánynak már nincs szüksége helyi vezetőkre és szakemberekre

Ennek a kormánynak már nincs szüksége helyi vezetőkre és szakemberekre

Látható, hogy az ellenzék tavaly októberi megerősödéséhez a kormánypárt nem tud hozzászokni, ezért bünteti az önkormányzatokat – mondta szombati, Nagykanizsán tartott sajtótájékoztatóján Brenner Koloman, az Országgyűlés alelnöke.

A jobbikos politikus szerint a kormány olyan politikát folytat, ami bünteti a vidéket, az önkormányzatokat, a magyar polgárokat, például akkor, amikor különböző adóbevételeket vonnak meg.

Olyan államhatalmat épít ki a Fidesz, amiben a helyi vezetőknek már nincs szavuk – jelentette ki, hozzátéve, hogy ezzel szemben a néppárti jobbik felelős politikai erőként a helyi közösségeket és önkormányzatokat támogatja.

Az ellenzéki párt olyan módosító javaslatokat nyújtott be a 2021-es költségvetéshez, amiben többek között a nagykanizsai polgárokat is segíteni akarják célzott víziközmű-fejlesztési, útfelújítási és bérlakásprogrammal kapcsolatos javaslatokkal.

Ander Balázs, a Jobbik alelnöke az iskolaőri programról szólva arról beszélt, mára számos helyen csődöt mondott a társadalmi szocializáció Magyarországon, az iskolában azonban rendnek és nyugalomnak kell lennie, ezért támogatták az őrség létrehozásáról szóló javaslatot a parlamentben.

A probléma ugyanakkor komplex – mutatott rá Ander, jelezve, hogy minél korábbi időpontban kell beavatkozni a gyermekek fejlesztésébe, például a Biztos Kezdet Gyerekházak mintájára.

Az alelnök kitért rá, hogy fejleszteni szeretnék a tanodarendszert is, az oktatási intézményekben pedig nagyobb hangsúlyt és támogatást kell kapniuk a szociális-segítő tevékenységet folytató szakembereknek.

Ugyanakkor a jobbikos politikus közölte, hogy ezekkel kapcsolatos javaslataikat a kormánypártok valójában meg sem vitatták, így az iskolaőrség is csak tüneti kezelés maradhat.