A fideszes Simonka György bűnszervezetének pere októberben folytatódhat

A fideszes Simonka György bűnszervezetének pere októberben folytatódhat

Október 13-án kilenc tárgyalási nappal nyit majd a Fővárosi Törvényszéken az a büntetőper, amelyben Simonka György fideszes országgyűlési képviselőt és 32 társát bűnszervezetben, különösen nagy értékre elkövetett költségvetési csalással és más bűncselekményekkel vádolják – tudta meg a Narancs.hu. Minden héten három tárgyalási napot tervez a bíróság.

Emlékezetes, januárban hallgatta meg a bíróság először Simonka Györgyéket, és akkor az ügyészség nyolc és fél év büntetést, és 750 millió forintos vagyonelkobzásra tett javaslatot, ha a fideszes országgyűlési képviselő lemond a védekezés jogáról, és elfogadja a vádakat. 

Simonka György nem kért védelmet Orbán Viktortól, pedig egy titokzatos befolyásos csoport áldozata lett

A többek között költségvetési csalással megvádolt fideszes országgyűlési képviselő, Simonka György az Oroscafénak adott egy exkluzív interjút, miután lezajlottak ügyében az előkészítő tárgyalások. Félelmetesnek nevezte a tárgyalást, mert még sohasem ült a vádlottak padján.

Azonban Simonka György inkább a bírósági tárgyalás folytatását választotta. 

A Narancs.hu értesülése szerint már az első napokban meg fogják hallgatni Simonka Györgyöt. 

A portál felidézi, a vádirat 138. oldalán szerepel, hogy ettől az ügytől már korábban elkülönítették azokat, amelyek Dél-Békésben az európai uniós forrás megcsapolásának gyanúját vetették fel. Ott a kárérték akár jócskán meghaladhatja az ebben a perben szereplő 1,4 milliárdos összeget. Így a büntetőper mostani szereplői közül többekre, valószínűleg Simonkára is egy újabb monstre büntetőper várhat.

Kétharmad?

Egyébként - ha a koronavírus-járvány második hulláma nem söpri el - akkor pont azokban a napokban rendezik az időközi országgyűlési választást Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os számú választókörzetében. Érdekes hangulatot adhat a választásnak a Simonka-perre való készülődés.