A DK crusholta a Jobbik tiltakozását, de ők az egész EU-ban korlátoznák a Facebookot

A DK crusholta a Jobbik tiltakozását, de ők az egész EU-ban korlátoznák a Facebookot

A Jobbik után a Demokratikus Koalíció is beleállt Péterfalvi Attila Facebook-javaslatába. A párt felszólította a kormányt, hogy tartsa távol magát a Facebook szabályozástól.

nemrégiben láthattuk, ahogy rémhírterjesztés vádjával ártatlan facebookozó nyugdíjasokra küldtek rendőröket, már csak az hiányozna, hogy törvényesen hallgattathassák el az ellenzékieket a közösségi felületen

- mondta Rónai Sándor, európai parlamenti képviselő mai online sajtótájékoztatóján. Szerinte már csak az hiányozna az Index bedarálását követően, hogy Orbánék rátegyék a kezüket a közösségi médiára és kedvükre cenzúrázhassák a véleményeket.

Ugyanakkor Rónai hozzátette, hogy a DK szerint is szükség van a Facebook szabályozására, de ez kizárólag európai szinten, az EU által történhet meg, hiszen csak így szolgálhatná a véleménynyilvánítás szabadságát, az álhírek, a propaganda és a hazugságkampányok megszüntetését.

Nem kérünk az orbáni bolsevik tempóból még a Facebookon is. Bőven elég volt, hogy az elmúlt 10 év folyamatosan a nyilvánosság, a szólás és véleménynyilvánítás támadásáról szólt. 

 

jobboldali néppárt tiltakozásként a javaslat ellen petíciót indított, ahogy fogalmaznak az "Orbán-rezsim neki baráti orosz, török, kínai diktatúrák módszereihez próbál közeledni, azokat másolja."