Stummer: nem nyelhetjük le, hogy Orbán döntse el, ki lehet fenn a Facebookon

Stummer: nem nyelhetjük le, hogy Orbán döntse el, ki lehet fenn a Facebookon

A Péterfalvi Attila által véleménynyilvánítás szabadságára hivatkozva bedobott Facebook-javaslata, mely szerint a profilok felfüggesztése csak alapos indokkal történhessen meg, és amiknek a magyar hatóságok a felülvizsgálatát kérhetnék egy tipikus fideszes trükként értelmezhető - nyilatkozta ma reggel az ATV Start című műsorában Magyar Zoltán jobbikos országgyűlési képviselő.

Öt évvel ezelőtt még lehet elhittük volna, hogy komolyan aggódnak bárkiért is, aki nem az ő környezetükhöz tartozik. Mindig ez a metódus. Kívülről jön egy javaslat, ők ártatlanok, mások akarták, a szakemberek kezdeményezték

A végeredmény pedig a Facebook feletti irányítás megszerzése - folytatta a képviselő. Kihangsúlyozta, hogy a nyilvánosság egyik utolsó formáját is kézbe akarja venni a Fidesz, ha pedig ez megtörténik, akkor ők fogják eldönteni, hogy mely profil, felhasználó, megosztás az, ami maradhat, és melyek azok, amik az érdekeiket nem szolgálják, így törölhetővé válnak. A politikus szerint ez elfogadhatatlan, ami ellen minden eszközzel fel kell lépni.

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/xeqwddkszXU.jpg?itok=f_H9Loz0","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=xeqwddkszXU&feature=youtu.be","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}

A jobboldali néppárt tiltakozásként a javaslat ellen petíciót indított, ahogy fogalmaznak az "Orbán-rezsim neki baráti orosz, török, kínai diktatúrák módszereihez próbál közeledni, azokat másolja."

Stummer János, a Parlament Nemzetbiztonsági bizottságának elnöke szerint a Magyar Nemzetben szombaton megjelent cikk, ami felveti a javaslatot csupán teszt volt.

Bennünket, ellenzékieket teszteltek. Lenyeli-e a nép, vagy ez már több kettőnél? Hát én azt mondom, nem nyelheti le a magyar, hogy még azt is Orbán döntse el, ki lehet fenn a Facebookon és ki nem.