Sok az eltűnt külföldi munkás a bejrúti robbanásban

Sok az eltűnt külföldi munkás a bejrúti robbanásban

Sok külföldi munkás és sofőr tűnt el a bejrúti kikötőben történt robbanásban, ami nagyban nehezíti a halálos áldozatok azonosítását - jelentette ki Bejrút kormányzója.

A szíriai kormány közölte, hogy a robbanásnak több mint 158 megerősített halottja van, melyből 45 szíriai állampolgár. Marván Abbúd az al-Dzsadíd bejrúti televíziónak elmondta,

sok olyan eltűnt van, akit nem tudnak azonosítani. Teherautósofőrökről, külföldi munkásokról van szó

Libanonban a munkástömeg nagy részét szíriaiak teszik ki, akik építkezéseken, a közlekedésben és a mezőgazdaságban helyezkednek el a közel-keleti országban.

Bejrútban kedden történt hatalmas robbanás, amelyben több mint 2700 tonna, a kikötőben évek óta, különösebb óvintézkedések nélkül tárolt ammónium-nitrát repült a levegőbe. 158 ember meghalt, közel hatezren megsérültek és háromszázezer ember otthona vált lakhatatlanná.

Második napja tartanak a tüntetések

Bejrútban már második napja tartanak a kormányellenes tüntetések, ami a robbanás miatt indult el. Vasárnap éjszaka a libanoni rendőrség könnygázzal próbálta feloszlatni a tömeget a parlamentnél, akik erre kődobálással reagáltak - írja a 444.hu.

(népszava.hu)