Egyre melegebb van Badacsonytomajban, és nem csak a kánikula miatt…

Egyre melegebb van Badacsonytomajban, és nem csak a kánikula miatt…

Szinte nem telik el úgy nap, hogy ne történjen valami a Balatonnál: vezetők mondanak le, beépítik a maradék zöld területeket, milliárdos beruházások jönnek-mennek, fontos épületek működését veszélyeztetik. A legújabb pedig éppen az, hogy a badacsonytomaji önkormányzat egyik képviselője lemondásra szólítja fel a település alpolgármesterét, aki olybá tűnik, saját zsebre adta el az önkormányzattól turisztikai fejlesztésre kapott telket.

A badacsonytomaji alpolgármester is jól járt egy turisztikai telekmutyival

Fejlesztési célra, jutányos, 35 millió forintos áron jutott hozzá még 2017-ben Hartai Béla, Badacsonytomaj 2019 óta regnáló alpolgármestere ahhoz a 4200 négyzetméteres önkormányzati ingatlanhoz, melyet a szerződés szerint „turisztikai hasznosítás (fejlesztés) céljára" vásárolhatott meg - írja a 24.hu. A dokumentum azt is tartalmazza, hogy

Hartai Béla alpolgármester feldarabolta és eladta azt a remek helyen fekvő telket, amit turisztikai fejlesztés céljára szerzett meg jutányos áron az önkormányzattól megválasztása előtt. Ígérete szerint 2022-ig pincesort épített volna a területre, a szerződésben pedig vállalta, ha ez nem valósulna meg, az önkormányzat visszaveheti az ingatlant, valamint kötbért is fizet.

A még élő szerződés ellenére azonban májusban fejlesztés nélkül egy építőcég tulajdonosának továbbértékesítse a területet. A városban komoly visszhangot váltott ki az eset, a városvezetés pedig közleményben szabadkozott erről és a strandbüfékről történtekről is.

Úgy fogalmaztak, hogy téves információk miatt sajtótámadások érték az önkormányzatot.

A közlemény sem maradt reakció nélkül. Forintos Ervin, korábban fideszes, most független képviselő közösségi média oldalán írt bejegyzésében kifejtette, a Pénzügyi Bizottság elnökeként végigkísérte a folyamatot, s tájékoztatja a település lakóit. A részletes beszámoló végén úgy fogalmazott, hogy azokon a településeken működik közmegelégedéssel a képviselő-testület, ahol ilyen ügyek nincsenek, és nem árnyékolják be az adott térség jó hírnevét.

Tisztelt Badacsonyi, Badacsonytomaji, Badacsonyörsi választópolgárok! Sajnálatos módon Badacsonytomaj 988/3-as...

Közzétette: Forintos Ervin – 2020. augusztus 9., vasárnap

„Amennyiben a sajtóban megjelent cikkek tükrözik az ingatlan mai valós helyzetét és önkormányzatunknál erkölcsi anyagi vagy etikai kár realizálható vagy hűtlen kezelés gyanúja felmerülhet, akkor mindenkinek le kell vonni a konzekvenciákat. Ha önkormányzatunk ezután nem tudja vagy nem akarja a közvélemény számára megnyugtatóan tisztázni ezt az ügyet abban az esetben képviselői mandátumomról lemondok”

 

– írta.

"Ez volt az életünk, ezt vették el most tőlünk politikai, gazdasági hatalommal, nyomással, nincs ezen mit szépíteni"

Olyan időket élünk, amikor jobban háborog a Balaton vize, mint néhány évvel ezelőtt, ennek pedig "csak" egyik hullámverése az, hogy nemrégiben átalakult az eddigi rend a badacsonytomaji strandbüféket illetően. De kezdjük az elejéről! Hartai Béla 2019 őszén lett az ismét megválasztott Krisztin N. László polgármester mellett a balatoni település alpolgármestere.

Takács Lajos, Badacsonytomaj LMP-s hátterű független képviselője szintén megosztott egy bejegyzést, melyben többek között kitér arra, hogy: a városban terjedő pletykák és a közleményben megfogalmazott „vélemények”, miszerint a telek nem felelt meg a beépítési feltételeknek értelmezhetetlen, azon túl magyarázatra szorul. Ezen túl kitért arra is:

„Városunkban az elmúlt időszakban botrány-botrányt követ, Hartai Úr tevékenysége, politikai és üzleti összeférhetetlensége súlyosan veszélyezteti a kormány által beígért városunkba érkező fejlesztési forrásokat, lehetőségeket, ami településünk érdekeivel ellentétes. A településünkről érkező kérések és vélemények alapján, pedig Alpolgármester Urat azonnali hatályú lemondásra szólítom fel, szerződésszegése miatt!”

– fogalmazott. 

Alulírott Takács Lajos Badacsonytomaj Város Önkormányzatának képviselője, Badacsonytomaj Város honlapján megjelent...

Közzétette: Takács Lajos – 2020. augusztus 9., vasárnap

Portálunk megkereste Kruchina Károlyt – aki az önkormányzat turisztikai tanácsadója volt, de júliusban lemondott –, nyilatkozni azonban, mint mondta, mivel háttérember s nem politikus, nem akar.