Lukácsi Katalin szerint Erdő Péternek szerepe lehetett Hodász atya döntésében

Lukácsi Katalin szerint Erdő Péternek szerepe lehetett Hodász atya döntésében

Mint ahogyan arról ma korábbi cikkünben beszámoltunk, leáll Hodász András atya mémoldala és YouTube-csatornája. A népszerű katolikus lelkipásztor Papifrankó nevezetű,  több mint 8700 követővel rendelkező Instagram-oldala, valamint a 15 ezernél is több feliratkozót számláló YouTube-csatornája sem fog frissülni innentől, mindenről ő maga számolt be csütörtök este Instagram-oldalán. Megjegyzést, indoklást nem fűzött a poszthoz, csupán annyit jegyzett meg, hogy az eddigi tartalmak továbbra is elérhetőek lesznek.

Nem sokkal bejelentése előtt azonban egy elég beszédes bejegyzést tett közzé az Instagramon, amelyben ezt írta: „Jézus sokat vitatkozott, sokszor megvédte magát. Az utolsó perben csendben maradt, és végül olyanért ítélték el, amit el sem követett.”

A témában megszólalt Lukácsi Katalin is, akit mélységesen elszomorít az ügy. Facebook-posztjában többek között azt írja, „Akik követjük Hodász András Insta oldalát láttuk, hogy tegnap a Prímási Palotában járt. Olvashattuk Insta story-ját, amely arra engedett következtetni, hogy megrázó “beszélgetésben” volt része a Főtisztelendő Bíboros Úrral. Ma pedig András atya leállította a sikeresen evangelizáló Insta és YouTube oldalát, a Papifrankót. (...) Hodász Andrásnak a "bűne" az, hogy az Indexért szervezett tüntetésen részt vett, hát hadd idézem az Index utolsó főszerkesztőjét, aki erkölcsileg megelőzi tartásában egyházunkat: ne hallgassunk! Elhallgattathat papokat, Főtisztelendő Bíboros Úr, mert ahhoz van hatalma, de a híveket és a Lelket nem hallgattathatja el!”

Lukácsi hozzátette, Erdő Péter menthetetlen lépésével egyértelmű állásfoglalást tett, „a megroppanó gerinc árán érkező pénzt választotta az egyház becsülete helyett."