Leáll Hodász András atya mémoldala és YouTube-csatornája

Leáll Hodász András atya mémoldala és YouTube-csatornája

Leáll a Papifrankó Instagram-oldala és YouTube-csatornája – a hírt az oldalak gazdája, Hodász András, a népszerű katolikus lelkipásztor jelentette be csütörtök este saját Instagram-oldalán. Megjegyzést, indoklást nem fűzött a poszthoz, csupán annyit jegyzett meg, hogy az eddigi tartalmak továbbra is elérhetőek lesznek.

Papifrankó

A több mint 8700 követővel rendelkező oldal és több mint 15 ezer feliratkozót vonzó csatorna gazdája a közösségi médiában hitéleti kérdésekben nyilvánult meg néha humorosan, néha nagyon is komolyan, tartalmai, megszólalásai – ahogy azt lapunknak adott tavaly adventi interjújában mondta –

főleg a fiatalokat, az Y-, a Z- és az alfa-generáció tagjait késztették interakcióra.

Akkor az Alfahírnek azt is elárulta, nem tudatosan készült „facebookos papnak”, de felismerte, hogy

a közösségi médiában van olyan potenciál, ami az evangelizációra használható.

Hodász András atya: Az advent alkalom az irányváltásra, szeretteink felé fordulásra

A közösségi médiát jó dolgokra, így az evangelizációra is lehet használni, azonban a legnagyobb veszélye, hogy függőséget okozhat - vallja Hodász András. Magyarország egyik legismertebb római katolikus lelkipásztora az Alfahírnek adott interjúban elárulta, a 14-15 éves korosztály elérése érdekben hamarosan a Tiktokon is megjelenik.

Bár mostani lépését Hodász András nem kommentálta, érdekesség, hogy nem sokkal előtte az alábbi bejegyzést tette közzé az Instagramon:

Hodász András

Előtte pedig egy olyan bejegyzést lehetett látni a storyjában, ahol

kedvelt motorja Esztergomban, a Prímási Palota előtt parkol.

Mi nem kívánunk összeesküvés-elméleteket gyártani (bár tudjuk, hogy azok olykor valós összeesküvések), de meg kell jegyezni, hogy a fiatalok körében is népszerű vlogger pap nemrég a politika kereszttüzébe is került. Ő ugyanis élt azzal az állampolgári alapjogával, mely házasságtörő fideszes polgármestertől influenszer lelkipásztorig mindenkit megillet: részt vett egy olyan tüntetésen, melyen a sajtószabadság mellett álltak ki. Egy – pártállását eltitkoló, de valójában nyílt Fidesz-káder – teológus emiatt a kormánypárt egyik propagandalapjában „lemomentumosozta” Hodászt, aki válaszul közölte: papként sose fog egyik vagy másik párt mellett kampányolni.

Hodász András: „Papként sose fogok egyik vagy másik párt mellett kampányolni"

Nyílt levélben támadta meg a Fidesz-közeli Magyar Hírlapban Hodász András katolikus lelkipásztort Kiss Antal teológus, ferences öregdiák, aki egyébiránt - életrajza szerint - Schmitt Pál korábbi államfő főtanácsadója, a Fidesz elnöki kabinet média- és kommunikációs főtanácsadója és miniszteri biztos is.

A népszerű lelkipásztor mellett akkor Gyöngyösi Márton, a Jobbik EP-képviselője is nyílt levélben állt ki.