Úgy írnak az írek a fehérvári meccs kapcsán, mint egy évtizede a magyarok egy közép-ázsiai túra előtt

Úgy írnak az írek a fehérvári meccs kapcsán, mint egy évtizede a magyarok egy közép-ázsiai túra előtt

A hvg.hu szúrta ki, hogy a MOL Fehérvár-Bohemians Európa Liga-selejtező felvetőjeként az ír portál, a The 42 úgy mutatja be a hazai fehérvári csapatot, mint ha az egy egzotikus, az európai berendezkedésektől eléggé távoli ország klubja lenne. 

Hangsúlyozzák, hogy

egy szurkolói tulajdonban lévő klasszikus klubként működve a társadalmi szerepvállalást fontosnak tartó csapat találkozik egy oligarcha klubjával, amely államközeli cégek szponzorációjából él úgy, hogy a magyar miniszterelnök véletlenül épp az ő meccseiknek lett rendszeres látogatója.

Hogy még kínosabb legyen, felhozzák azt is, hogy Orbán Viktor nemcsak NB1-es csapatot csinált szülőfalujából, de Felcsútra dupla akkora stadiont építettet, mint a falu teljes lakossága.

Aki visszaemlékezik a NER előtti időkre, amikor a magyar futballcsapatok még valóban csórók voltak, az felidézheti, milyen különös hangulatban indultak útra mondjuk Kazahsztánba, Azerbajdzsánba, annak tudatában, hogy a házigazdák jóval tehetősebbek, jobbak az idegenlégiósaik. Akkor azzal vigasztaltuk magunkat, hogy az ellenfél mögött gazdag kormányközeli körök állnak, és nem piaci alapon működnek. 

De legalább tudjuk, honnan indultunk.