Hármat kapott a Felcsút a svédektől, az első körben búcsúztak az Európa Liga selejtezőjétől

Felcsút
Puskás Akadémia/Facebook

Puskás Akadémia FC az első fordulóban búcsúzott a labdarúgó Európa-liga selejtezőjétől, miután csütörtökön 3-0-ra kikapott a svéd Hammarby IF vendégeként.

 A felcsútiak nem a legideálisabb körülmények között készülhettek a klub első nemzetközi kupamérkőzésére: az előző idény bronzérmesénél több koronavírusos esetet regisztráltak még a bajnoki szezon rajtja előtt, így - miután mindkét találkozóját elhalasztották - az NB I-ben még pályára sem léphetett, a Stockholmba utazó keretből pedig több rutinos, meghatározó játékos hiányzott.

A Hammarby résztulajdonosa, a világklasszis Zlatan Ibrahimovic személyesen tekintette meg az meccset, amelyen bátor játékkal kezdtek a PAFC fiataljai, erejükből átlövésekre is futotta.

Mégis az összeszokottabb svédek szereztek vezetést a 14. percben, majd átvették a kezdeményezést, miközben a vendégek lendülete megtört.

Ezzel a góllal szerezte meg a vezetést a Hammarby a Puskás Akadémia ellen, Khalili gólja után a 32. percben Bojanic is betalált a 17 éves Auerbach hálójába, így 2-0-ra vezet a svéd csapat.

Közzétette: M4Sport – 2020. augusztus 27., csütörtök

Védekezni kényszerült a Puskás Akadémia, a mezőnyfölényhez jutó hazaiak a 32. percben szabadrúgásból növelték az előnyüket, és a szünetig egyértelműen irányítottak.

Félórányi játék után Bojanic egy remekül kivitelezett szabadrúgással növelte a svéd csapat előnyét a Puskás ellen. A mérkőzést itt nézheted élőben: https://bit.ly/31wtBbq

Közzétette: M4Sport – 2020. augusztus 27., csütörtök

A második félidő elején ismét fel tudott lépni az ellenfél térfelére a PAFC, de labdához ritkán jutott és a kaput is csak néhány alkalommal veszélyeztette, miközben a hazaiaknak kapufájuk is volt. Csereként újabb fiatalok érkeztek a felcsútiakhoz, akik mezőnyben egyenrangú partnerei voltak a fáradni látszó skandinávoknak, akik megelégedtek a zárt védekezéssel és az eredmény megtartásával. A hajrá a szépítő találatért hajtó vendégeké lehetett volna, de a 84. percben ismét a hazaiak voltak eredményesek.

Kiesett az Európa-liga selejtezőjéből a Puskás Akadémia! A 34 éves brazil Paulinho ezzel a góllal állította be a végeredményt. Hammarby (svéd)-Puskás Akadémia 3-0

Közzétette: M4Sport – 2020. augusztus 27., csütörtök

(MTI)