A csernelyi varroda volt munkatársa cáfolta a Bíró László ellen felhozott fideszes vádakat

A csernelyi varroda volt munkatársa cáfolta a Bíró László ellen felhozott fideszes vádakat

Helyreigazítás

"Az alfahir.hu internetes oldalon 2020. szeptember 7. napján megjelent "A csernelyi varroda volt munkatársa cáfolta a Bíró László ellen felhozott fideszes vádakat" című cikkben valótlanul állítottuk, hogy Csorba Istvánné Galambosi Erzsébet, a Fidesz helyi elnöke volt, valótlanul állítottuk, hogy Csorba Istvánné Galambosi Erzsébet csődbe vitte a varrodát és több mint 100 millió forint adótartozást halmozott fel, amit máig nem fizetett ki, továbbá valótlanul állítottuk hogy ügyvezetése idején a dolgozók nagyon sokszor dolgoztak ingyen még a hétvégéken is továbbá nem kaptak semmilyen pótlékot. A valótlan tényállításokért az érintett elnézését kérjük." 

Miért fenyegette meg a varrónőket? 

- kérdezte telefonon Bíró Lászlót a magát Hírtévének nevező csatorna egyik kormányzati propagandistája. Heiter Dávid egy kreált ügyről próbált valami valódi információt kicsikarni a borsodi időközi választás ellenzéki jelöltjétől. Szerinte ugyanis "megbízható" informátorok azt állítják, hogy Bíró László fegyverrel fenyegette és nem fizette ki a korábban a tulajdonában lévő csernelyi varroda munkásait. 

Az ellenzék képviselő-jelöltje még válaszolni se nagyon tudott, mert a kérdező csak úgy ontotta magából a vádakat, mintha egyszerre lenne ügyész és bíró. Bíró László ezért arra kérte a csatorna alkalmazottját, hogy írásban küldje el kérdéseit. Ezt a HírTV talpasa azóta sem tette meg. Megelégedett azzal, hogy elmondta amit akart.

Írtunk az ügyvédnek és visszagyütt' a levél, hogy tárgytalan...

Sok mink a izé' a pesti munka, izé', de ilyet még nem jelentettek ki nekünk...

Ilyen arc nélküli és elváltoztatott hangú hozzászólásokkal próbálta a HírTV alátámasztani a Bíró László ellen felhozott vádjaikat.

A tények viszont ennek az ellenkezőjét bizonyítják. Ugyanis volt, aki névvel és arccal vállalta, hogy megcáfolja a kormánypropagandát.

Én nem tudom, hogy honnan szedték ezt a borzalmas álhírt. Bíró Laci soha senkit nem fenyegetett, főleg nem fegyverrel!

- mondta az Alfahírnek Kurucz Béláné Kormos Erzsébet, aki évekig dolgozott a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Csernely varrodájában. Elmondása szerint éppen az előző tulajdonos, Csorba Istvánné Galambosi Erzsébet, a Fidesz helyi elnöke volt az, aki csődbe vitte a varrodát és több mint 100 millió forint adótartozást halmozott fel, amit máig nem fizetett ki.

Miután Bíró László átvette ezt a varrodát, úriember módjára minden munkatárssal személyesen beszélte meg a problémákat. Neki köszönhetjük, hogy megkaptuk az elmaradt bérünket, és minden hónapban kaptunk fizetést. Pedig Csorbáné idején nagyon sokszor ingyen dolgoztunk még hétvégéken is és nem kaptunk semmilyen pótlékot.

- tette hozzá Kormos Erzsébet, aki a Facebookon is közzétette cáfolatát.

Annyit még elmondott, hogy egykori kollégái is ugyanezt mondják, de félnek Csorba Istvánnétól, ezért nem merik nyíltan bírálni a Fidesz-közeli vállalkozót.

A Fidesznek semmi sem drága. Megtesszük a jogi lépéseket a HírTV műsorában elhangzottak miatt

- írta Bíró László Facebook-posztjában. A borsodi időközi választás ellenzéki jelöltje felidézte, hogy már a 2018-as választásokon is tucatnyi olyan lejárató kampányt folytatott a Fidesz, amiből egy szó sem volt igaz és a bíróság később rendre a Jobbiknak adott igazat azokban a sajtóperekben, amelyeket a Fidesz-média ellen indítottak a mostanihoz hasonló hamis és lejárató vádak miatt.

Nekem tiszta a lelkiismeretem: soha senkit nem fenyegettem fegyverrel, soha senkinek nem tartottam vissza a bérét, sőt, mind a mai napig fizetem azt a hitelt, amit magánszemélyként vettem fel, hogy rendezni tudjam a munkavállalók fizetését.

- hívta fel a figyelmet az igazságra Bíró László.

Pert indít a HírTV-vel szemben Bíró László, az ellenzék közös jelöltje

A Fidesznek semmi sem drága. Megtesszük a jogi lépéseket a HírTV műsorában elhangzottak miatt - közölte Bíró László szombati Facebook-posztjában, miután a kormánypárti televízió pénteken azt állította az Informátor című műsorában, hogy „Lelövéssel fenyegette meg korábbi alkalmazottait a jobbikos Bíró László". A fideszes tévé szerint Bíró egyes alkalmazottjait sem fizette ki.

A HírTV és a Fidesz NER-közeli sajtósai egy olyan ügyet próbáltak Bíró László nyakába varrni, amit egy ottani Fidesz és Orbán hívő követett el, és olyan eseményeket, illetve ígéreteket kérnek számon az ellenzék jelöltjétől, amit például - maradva a varrodai hasonlatnál - Filep Sándor, Vásárosnamény Fidesz-KDNP-s polgármesterénél kellene szóvá tenni.

Filep Sándor ugyanis azt ígérte a 2019-es önkormányzati választás kampányában, hogy szavazzanak rá, mert elérte a vásárosnaményi A.R.J. ruhagyár tulajdonosánál, hogy 12 milliárd forint értékű fejlesztést hajtson végre és ebből 5,4 milliárd forintos állami támogatást kaphat a 370 munkavállaló a bérek felzárkóztatására. Ez, ellentétben Bíró László tevékenységével, valóban csak ígéret maradt és a varróüzem most már a megszűnés fázisában van, sőt az angol tulajdonos tényleg megfenyegette a dolgozókat.