Pataky Attila sírva vallott a koronavírus okozta fájdalmakról

Pataky Attila sírva vallott a koronavírus okozta fájdalmakról

Az Edda frontembere, Pataky Attila elkapta a koronavírust, ráadásul garázskoncertjük felvételének idején már küzdött a betegséggel. A járvány első hullámakor úgy gondolta, a vírus csak egy hiszti, ma reggel azonban már máshogyan vélekedett a Retro Rádióban Bochkor Gábor reggeli műsorának vendégeként. 


Csodákat éltem át a kínban is

 

– kezdte az énekes kitérve arra, egy ideje már érezte, hogy valami nincs rendben, s 7-8 kilót is fogyott a garázskoncert felvételéig.

Kifejtette, azt hitte, korlátlan az akaratereje, azonban – fogalmazott – a sors furcsa fintorával bekínált, hogy játszhattak garázskoncertet, de ő akkor már nagyon beteg volt.


Azt nem kellett volna

 

– mondta, aláhúzva: azt hitte, az életereje korlátlan, de aztán minden nagyon hirtelen összeomlott.

Elmesélte, a felvétel után már annyira rosszul érezte magát, hogy semmire sem gondolt, s minden órák alatt játszódott le. Háziorvosa azt mondta, nincs tovább, kórházba kell mennie. Ide felesége vitte be. Pataky ekkor már elcsukló hangon osztotta meg a rádióműsorban:


Elképesztő, mit kell teljesíteni ott a dokiknak, mindenkinek, aki ott dolgozik, a hétköznap hőseinek, 35 fok melegben, maszkokban, a nővérkék, akik teszik a dolgukat.  

A vírus kezdődő tüdőgyulladást eredményezett nála, azonban a szeretet, ami a kórházban körülvette, nagyon sokat segített neki. 

Az Edda frontembere zenésztársának, Gömöry Zsoltnak is üzent, erőt küldve neki a küzdelemhez, hiszen – mint mondta – Gömöry rosszabb állapotban van, mint ő volt.

Alázatosan jelentem, itt vagyok, a szeretet által, 69 éves rockénekes szövegíróként itt vagyok újra

 

– fogalmazott. 

Bochkor Gábor felidézte Patakynak, hogy tavasszal még hisztiként titulálta a járványt, s megkérdezte, változott-e azóta a véleménye. 

Pataky Attila szerint a "koronavírus-hisztéria" mögött a háttérhatalom áll

Az Edda frontembere, Pataky Attila szerint a koronavírus-hisztéria mögött a háttérhatalom és a világ vezetői állnak. A Ripost nevű "újságnak" nyilatkozó énekes szerint az utóbbi időkben egyre több áldozatot szedő járvánnnyal kapcsolatos hírek csupán azt a célt szolgálják, hogy elterelje az emberiség figyelmét valami fontosabb ténykedésről.

Igen, alázatosan jelentem, nagyon erősen megtanított a sors, hogy kicsit halkabban, nem kell annyira harsánykodni, nem kell annyira véleményeskedni

 

– válaszolta a zenész.

Engem a szeretet érdekel, a fény érdekel. Újra kell tanulnom a csendet. Megírtam magamnak a Csend igazságát, csak nem hallgatom eleget

 

– zárta szavait.